Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje ocu i mužu

Mirjana, Petra i Bruna svjedočit će o podrijetlu imovine obitelji Sanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prihvaćeno je novo svjedočenje Davora Blaževića Tigra, Miljenka Radnića, Mirjane Sanader te Petre i Brune Sanader.

USKOK se protivi svjedocima koje je predložila obrana Ive Sanadera na iskaz Mladena Barišića. Kažu da su ti svjedoci već iskazivali i rekli sve što im je poznato te njihovo daljnje ispitivanje smatraju bespotrebnim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od svjedoka danas Suđenje Sanaderu za Fimi Mediju: Božidar Kalmeta i Bianca Matković se ispričali Slika nije dostupna Nova rasprava o nekretninama Obrana dopunila dokumentaciju za Sanaderovu obranu sa slobode

Protive se i dodatnom vještačenju Sanaderove zbirke umjetnina, isto tako i dokumentaciji, koju je predložila obrana optuženih.

Sanaderova obrana, s druge strane, ističe da postoje novi svjedoci i nove okolnosti te da ih se treba pozvati. Smatraju i tvrde kako je opravdano tražiti dopunsko vještačenje umjetnina.

Pravično suđenje

Sanader je tvrdio da je žrtva političkog progona. Ispis telefona i SMS-ova pokazuje da je Jadranka Kosor komunicirala s tužiteljstvom i raspitivala se o svjedocima i Sanaderu. Ako to nije dokaz ovom sudu, kaže Sanaderova obrana, bit će dokat sudu u Strasbourgu. Smatraju kako je to dokaz da Sanader nije imao pravično suđenje.

Ono što obrana smatra ključnim je činjenica da je prvooptuženi puno ranije od inkrimiranog razdoblja kupio nekretnine.

Prodanović traži da se kao dokaz uvrsti i rezime. Radi se o saznanju koje je Ravnateljstvo policije steklo prateći curenje informacija iz DORH-a prema novinarima, a riječ je o određenim telefonskim razgovorima i SMS porukama u vezi suđenja Sanaderu i kontaktima Jadranke Kosor s tužiteljstvom. To je dokaz kao i u svim drugim sudskim postupcima, tvrdi Prodanović.

Nova svjedočenja

Nakon izlaganja Sanaderove obrane djelomično je usvojen njihov zahtjev. Ispitani će biti Davor Blažević Tigar, Miljenko Radnić i Mirjana Sanader. Ostali svjedoci su odbijeni. Saslušane će biti Petra i Bruna Sanader.

Mirjana sanader na klupu za svjedoke će 19. studenoga, odlučio je sud.

Podsjetimo, na jučerašnjoj raspravi USKOK je zatražio oduzimanje imovine HDZ-u, Ivi Sanaderu i bivšoj šefici Fimi medije Nevenki Jurak. Obrane HDZ-a i Sanadera zatražile su knjigovodstveno-financijsko vještačenje.

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović predložio je ispitivanje svjedoka, među kojima su Jacques Houdek, Luka Bebić i Sanaderova supruga.

>> Sanaderova obrana na klupu za svjedoke poziva Luku Bebića, Jacquesa Houdeka, Mirjanu Sanader...

'Mirjana Sanader koja će biti inače ovdje saslušana, pa samo dodatno da se ispita kao svjedok na okolnost, je li bila prisutna kod navodne primopredaje novca drugooptuženog Barišića i Sanadera te je li ikada Barišić dolazio kod njih kući kad je ona bila prisutna', rekao je Prodanović. (Media Servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene