Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fimi media

Suđenje Sanaderu prekinuto do rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan od prijatelja i suradnika Ive Sanadera, bivši državni tajnik Središnjeg ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić ispričao je kao posljednji svjedok na suđenju u slučaju Fimi media prije ljetne stanke da je bivši premijer i predsjednik HDZ-a bio imućan i prije ulaska u politiku.

'Još 90-tih imao je dosta dobar mercedes, a u Austriji se bavio poduzetništvom', kazao je Lučić. Prisjetio se i da je u Sanaderovu splitskom domu, gdje je živio nakon povratka iz Austrije, vidio veliku zbirku umjetnina.

Lučić je kazao da se Sanader u Splitu družio s Jerkom Rošinom, Ivom Pervanom, Radom Perkovićem, Sinišom Poljakom i Antom Nosićem, a u Zagrebu i sa stranačkim kolegama Mariom Zubovićem, Božom Biškupićem, Lukom Bebićem i Petrom Selemom. No, u njegovom prijateljskom krugu, po Lučićevim riječima, nikada nije bio bivši šef carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić koji je teretio Sanadera i priznao krivnju u slučaju Fimi media.

Pročitajte i ovo Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu" Slika nije dostupna Zbog jeftine struje Diokiju Ponovno potvrđena optužnica protiv Sanadera i Ježića: "Sanader na ovom sudu ne može dobiti nijednu odluku u svoju korist"

>> Procjenitelj: Vrijednost Sanaderovih umjetnina je MILIJUN EURA!

Na raspravi je prikazana i snimka istražnog ispitivanja bivšeg čelnika Croatia Osiguranja Damira Mihanovića koji je prvi u javnosti progovorio o sastanku u vladi iz travnja 2007. na kojemu su Sanader i Barišić navodno sugerirali suradnju s marketinškom agencijom Fimi media, po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

Nakon nekoliko ispitivanja Mihanović je svoje tvrdnje o spornom sastanku i kasnijim kontaktima s Barišićem u prosincu prošle godine ponovio i u sudnici zagrebačkog Županijskog suda.

Prikazane su i snimke izbornih emisija u kojima se tvrdi da su HDZ 1990 i njegov predsjednik Božo Ljubić, koji je svjedočio na suđenju, jedini u BiH imali podršku Sanaderova i njegove stranke.

No, Sanader je stavio primjedbu na te dokaze, ističući da se snimke odnose na BiH izbore 2006. dok je Ljubić pozvan kako bi pobio Barišićev iskaz da je dobio novac iz HDZ-ovog 'crnog fonda' uoči izbora za hrvatski parlament godinu kasnije.

Budući da su vještaci obavijestili sud da do idućeg tjedna ne mogu dovršiti dopunska vještačenja suđenje se ispitivanjem novih svjedoka i vještaka nastavlja početkom rujna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene