Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje zatvoreno za javnost

Krnjak zbog zdravstvenih problema ne svjedoči

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi svjedoci na suđenju Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za zločin nad srpskim civilima u Osijeku 1991. bit će ispitani vanraspravno, bez prisustva javnosti, jer u sudnicu ponovno nije došao drugooptužerni Ivica Krnjak.

Po riječima njegova odvjetnika do Krnjaka je sinoć oko 22 sata došla Hitna pomoć, odredila mu mirovanje i terapiju iako za to nemaju nikakvu potvrdu ili liječničku dokumentaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Određen mu pritvor Ivica Krnjak hospitaliziran u osječkoj bolnici Slika nije dostupna 'Nisam primao zapovijedi od Glavaša' 'Selotejp': Drugooptuženi Krnjak odbacio optužbe

Sudac Željko Horvatović stoga je najavio da će tražiti procjenu Krnjakovog zdravstvenog stanja. Pokaže li se da je neopravdano izostao tražit će da ga privede policija ili mu čak odrediti pritvor.

Krnjak je nedavno operirao srce zbog čega je suđenje i ranije odgađano, a 13. listopada, kada je cijeli slučaj nakon višemjesečne stanke trebao krenuti ispočetka Krnjak je umjesto na sud otišao na rehabilitaciju u Opatiju.

No, obrana i optužba složili su se da se unatoč Krnjakovu nedolasku nastavi s ispitivanjem svjedoka. Vanraspravno i bez prisustva sudske publike i novinara tako će biti saslušane Marija Lovrić i Nevenka Vučković. 

>> Svjedočanstvo o stradavanju jedinog preživjelog

>> Čitani raniji iskazi svjedoka

Marija Lovrić bila je supruga jednog od direktora osječke pošte Branka Lovrića, koji je u optužnici naveden kao žrtva s obale Drave.

Nevenka Vučković u to je vrijeme bila podstanarka kod obitelji Lovrić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene