Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na klupu za svjedoke u slučaju 'Planinska' danas sjeda Božidar Pankretić.


Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska nastavit će se ispitivanjem novih svjedoka, među kojima bi trebao biti i bivši ministar Božidar Pankretić.

Vezani članci Ivo Sanader Tužiteljstvo traži veću kaznu za Sanadera u slučaju INA-MOL, obrana ukazuje na nezakonitosti Ivo Sanader (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Kako će država do Sanaderovih 17 milijuna kuna koje mora platiti zbog presude za Planinsku?

Na posljednjem ročištu u veljači dvoje Sanaderovih ministara Đurđa Adlešič i Darko Milinović, posvjedočili su da se ne sjećaju detalja oko prodaje zgrade mesnica Fiolić Ministarstvu regionalnog razvoja, od čega je Sanader navodno primio 17 milijuna eura provizije.

Milinović: Sanader mi je rekao da o Planinskoj pitam Čobankovićevog vozača

Optužbe protiv Sanadera potkrijepio je njegov suoptuženik, mesar Stjepan Fiolić koji je na sudu ranije detaljno ispričao kako je bivšem premijeru nosio milijunsku proviziju u kutiji za hrenovke. I ministar Petar Čobanković, čije je ministarstvo u konačnici preuzelo zgradu, je priznao optužbe pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook