Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Jesu li 'poslovali' s njim?

Suđenje Darku Šariću: Istražuju se i srbijanski političari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska policija istraćuje brojne osobe iz javnog života Srbije kako bi se ispitalo jesu li bili u kakvoj vezi s narkobosom Darkom Šarićem.

Nakon što je na prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom najveći balkanski narkobos Darko Šarić izjavio kako se družio s mnogim utjecajnim osobama iz srpskog javnog, pa i političkog života, srpska sigurnosna služba BIA je preuzela istragu o Šarićevim poznanstvima i kontaktima s političarima i već radi izvide, doznaju mediji u Srbiji.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari Kako političari koriste službene kartice - 6 Bez pardona Političari jeli, pili i organizirali svadbe sve na naš račun: Pogledajte koliko je tko potrošio

'Viđao sam se s mnogim utjecajnim ljudima. Oni su i dalje tu gdje su, a ja sam ovdje gdje sam', rekao je Šarić što je bio neposredan povod BIA-i da provjeri ove Šarićeve navode te utvrdi kolika je zasluga srpskih političara za 'poslovne uspjehe' narkobosa koji je prošlog tjedna uhićen nakon što je srpskom pravosuđu ponudio nagodbu. Uvijeno je i s osjetnim cinizmom na prvom pojavljivanju spomenuo ministricu pravosuđa u prošloj vladi Snežanu Malević i državnog tajnika u njenom ministarstvu Slobodana Homena koji su spominjali milijarde koje je Šarić oprao ili zaradio krijumčarenjem kokaina.

'Gdje su te milijarde. O tome su govorili i drug Homen i drugarica Malović, a nas deset je optuženo za svega 22 milijuna eura opranih u Srbiji', rekao je tada Šarić i izazvao nagađanja koji bi se političari mogli osjetiti prozvanima.

Šarić negirao krivnju: 'Ni mrava nisam zgazio. Još me samo za potres nisu optužili!'

Preko savjetnice za medije, Marine Komad, oglasio se i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić kojega je, između redova, spomenuo i Šarić jer je istraga o Šarićevom kriminalu počela u vrijeme kada je Tadić bio predsjednik države.

'Očekivano je da Šarić proziva one koji su i inicirali istragu protiv njegovog klana i koji su pripadnicima tog klana konfiscirali 5,6 tona kokaina i 360 milijuna eura vrijednosti imovine. Isto tako je očekivano da ne proziva one koji su s njim surađivali i bili mu saveznici. Boris Tadić očekuje otkrivanje mreža Šarićevih suradnika i tokova pranja novca. To će se svakako otkriti kroz sudski postupak, a ne kroz Šarićevo prozivanje ili medije. Tadić drži kako valja pričekati završetak postupka, a svako komentiranje tijekom trajanja postupka može samo ometati postupak', rekla je Marina Komad. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene