Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi komentirati

Sudac Turudić dobio policijsku zaštitu: 'Ne smijem o tome!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić dobio je policijsku zaštitu.

Sucu koji je vodio nekoliko ključnih slučajeva, a posljednji je onaj bivšeg premijera Ive Sanadera, policija je zbog prijetnji već nudila osiguranje. No, ono je, u međuvremenu, ukinuto. Turudić ne želi javno govoriti o razlozima zbog kojih mu je dodijeljen novi čuvar. Doznajemo da je pod stalnom zaštitom zbog sigurnosne procjene.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić propucani automobil Turudiću vraćeno vozilo, očevid je gotov: "To je službeni kalibar jugomilicije" Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

>> Pogledajte kako se Turudić našalio na račun svoje operacije!

Ni u pauzi između sudskih rasprava, ne odvaja se od čuvara. Posljednjih nekoliko dana, nakon operacije koljena, sudac Ivan Turudić pod neprestanom je policijskom zaštitom.

Predsjednika Županijskog suda u Zagrebu pitali smo je li nešto ozbiljno u pitanju, no on nije htio komentirati. 'Ne, uopće neću o tome razgovarati', rekao nam je Turudić.

Upozorio ga je javno, da svaki njegov korak zna, i Hrvoje Petrač, nakon presude za otmicu sina generala Zagorca. Danas, 6 godina poslije, Petrač je na slobodi. Osiguranje, koje je Turudić tada dobio, u međuvremenu je ukinuto. 'Ne želim vam na to pitanje odgovoriti, naprosto nemam ovlasti odgovarati na to pitanje', rekao je na kraju Turudić.

Vodi priličan broj osjetljivih slučajeva. Neki povezani i s igračima iz krim miljea. Otkud je došla prijetnja, nema informacija. Riječ je, doznajemo, o ozbiljnoj sigurnosnoj procjeni. Policija, očito, drži da je Turudić, kojeg u pravosudnim krugovima smatraju najmoćnijim hrvatskim sucem, ugrožen.

Gotovo da i nema sudnice, koja nije bila mjesto međusobnih obračuna, pa i prijetnji, kažu u hrvatskoj Udruzi sudaca. Vrijeđa se, prijeti, psuje. 'To je povezano s predmetom i sa strankama', istaknuo je Đuro Sessa predsjednik Hrvatske udruge sudaca. U posljednje vrijeme i češće. No, ne reagiraju svi na spomen 'zastrašivanja' jednako. 'Mislim da bi suci na svaki najmanji mig, da bi se moglo dogoditi neko nasilje ili prisila, mogli reagirati', dodao je Sessa.

Sustav zaštite prošli su mnogi. Danonoćnu pratnju imala je i sutkinja Ivana Kršul. I to u vrijeme procesa za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Zajedno s Turudićem već sudi Ivi Sanaderu. Sada ju čeka najveća korupcijska optužnica u Hrvatskoj, sudit će bivšem premijeru i HDZ-u za Fimi-mediu. Za nju nema upozoravajuće sigurnosne procjene pa sada nema ni čuvare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene