Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Fimi medija

Sud odlučuje o optužnici protiv Mladinea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda počelo je razmatrati optužnicu protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea, optuženog za punjenje HDZ-ovog crnog fonda u slučaju Fimi media, a odluka bi trebala biti danas donesena.

"Tužiteljstvo smatra da optužnicu treba potvrditi, a obrana da ju sud mora odbaciti. Odluka će biti poznata sutra", kratko je izjavio Mladineov odvjetnik Milenko Umičević.  Optužno vijeće kojim predsjeda sutkinja Renata Miličević optužnicu može potvrditi, odbaciti ili je vratiti tužiteljstvu na doradu.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo Mladinea tereti da je od travnja 2008. do kraja 2009. sklapao nezakonite poslove s Fimi medijom i pritom kršio Zakon o javnoj nabavi, znajući da ilegalno izvučen novac završava u HDZ-ovom "crnom fondu".

Mladineo je navodno sklopio tri ugovora za promidžbene aktivnosti, kao što je izrada televizijskih spotova i oglasa za obilježavanje Dana planeta zemlje. U tužiteljstvu tvrde da je bezuvjetno prihvatio ponudu Fimi medije, bez da ju je usporedio s cjenikom HRT-a po kojemu bi Fond imao i do 50 posto popusta. Na taj je način navodno oštetio Fond za oko 1,7 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

>> Fimi media: Sud sutra o optužnici protiv Mladinea

Optužnica protiv Mladinea jedna je u nizu što su ih zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo i USKOK podigli protiv odgovornih osoba iz državnih institucija i tvrtki zbog poslovanja s Fimi medijom, a koje nisu obuhvaćene USKOK-ovom optužnicom iz prosinca prošle godine protiv HDZ-a, bivšeg stranačkog predsjednika Ive Sanadera i njegovih suradnika kojima se sudi od sredine travnja. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene