Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nastavlja se istraga

SUD ODLUČIO: Žalba 'Škorpiona' Momića na istražni zatvor - ODBIJENA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće za ratne zločine Županijskoga suda u Osijeku odbilo je žalbu Milorada Momića, osumnjičenog za ratni zločin protiv civila, na određeni istražni zatvor i nastavak provođenja istrage, izvijestio je glasnogovornik Miroslav Rožac.

Vijeće za ratne zločine Županijskoga suda u Osijeku je ocijenilo opravdanom odluku suca istrage o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora zbog iznimno teških okolnosti u kojima je počinjen ratni zločin za koji se Momić sumnjiči te zbog mogućnosti bijega, navodi u se obrazloženju na stranicama osječkoga Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita

Milorad Momić, koji je u Republici Hrvatskoj uhićen 25. kolovoza, u osječkom je istražnom zatvoru. Sumnjiči ga se da je kao pripadnik zloglasnih Škorpiona 1995. godine sudjelovao u smaknuću šest civila iz Srebrenice, koji su među ostalim poliveni benzinom i zapaljeni.

Milorad Momić: Nisam odvodio Hrvate u logor u Berku

Momićevu žalbu zbog rješenja o nastavku provođenja istrage osječkoga Županijskoga državnog odvjetništva o tom zločinu, koja je počela 2012. godine, sudac istrage je odbio, ocjenjujući kako svi elementi upućuju na opravdanost donošenja takvog rješenja.

Sudac istrage smatra da je rješenje Državnog odvjetništva doneseno osnovano i na temelju zakona, a nakon dobivanja suglasnosti Vlade Republike Francuske, koja je odobrila izručenje Milorada Momića pravosudnim tijelima Hrvatske budući da on ima i francusko državljanstvo.

Sudac istrage također je ocijenio da "nisu istekli maksimalno određeni rokovi za provođenje istrage", naveo je Rožac. Dokumentaciju o ratnim zločinima na civilima Srebrenice, među kojima je bilo i troje maloljetnika, Hrvatskoj je dostavila i Republika Srbija, koja joj je ustupila vođenje kaznenog postupka.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene