Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na splitskom Općinskom sudu danas je saslušanjem prvih svjedoka nastavljeno suđenje zbog neisplate plaća radnicima Jadrankamena. To je prvo suđenje za neisplatu plaća u Hrvatskoj tijekom kojega će se ispitati svi radnici te tvrtke u stečaju -njih 288


Na optuženičkoj klupi trebao se naći bivši predsjednik uprave Jadrankamena Vedran Vilović, no na sudu se nije pojavio, jer prema zakonu to nije niti morao. U svojoj je obrani na posljednjoj raspravi rekao da je 'optužnica sačinjena pod pritiskom medija i da se ne slaže s njenim navodima držeći da su netočni'. Rekao je i kako 'želi dodati kako solventnost nije dokaz da se plaća mogla isplatiti kao što ni blokirani račun nije dokaz da se ona nije mogla isplatiti'.

>>Jadrankamen: Održano drugo ispitno ročište i skupština vjerovnika

Vezani članci Dolazak za govornicu (Foto: Dnevnik.hr) MOST traži ostavku Blaženke Divjak – tvrde da više nema povjerenje učitelja i nastavnika Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Šef Gospodarske komore: ''Moramo povećavati plaće. Radnici danas idu za višim standardom"


Osumnjičeni Vedran Vilović je ustvrdio i kako krivcima za sve što se dogodilo smatra 'neodgovornu grupu ljudi koja je blokirala tvrtku i spriječila njeno poslovanje'. Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva Viloviću se na teret stavlja kazneno djelo povrede prava na rad i drugih prava iz rada, točnije da nije isplatio plaće za 288 radnika za studeni 2011. čime je okrivljeni Vilović radnike oštetio za 1,5 milijuna kuna.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook