Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni plaćom

Suci nastavljaju bijeli štrajk nakon sastanka s Malenicom: Poznat datum novog kruga pregovora

Aktualno Galerija Vesna Horvath, Udruga hrvatskih sudaca Vesna Horvath, Udruga hrvatskih sudaca Foto: DNEVNIK.hr Suci, ilustracija - 1 Suci, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Suci, ilustracija - 2 Suci, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Suci, ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
Suci koji su zbog plaća ovog tjedna krenuli u bijeli štrajk, sastali su se s resornim ministrom Ivanom Malenicom.

Prvostupanjskim pravosudnim dužnosnicima, ministar nudi povećanje plaće za oko 513 eura.

Suci s time nisu zadovoljni jer su, kako kažu, u to povećanje uračunate božićnice, uskrsnice i regresi, pa je realno povećanje bitno manje.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Interventne izmjene Malenica pozvao suce da se vrate na posao: "Osnovica plaće će rasti prosječno za 513 eura"

Oni traže da se plaća za suce prvog stupnja poveća za 600 eura. Bijeli štrajk se nastavlja, a novi krug pregovora bit će u srijedu.

"Sad smo došli do one faze kada ministarstvo obrazlaže njihovu ponudu, mi obrazlažemo naša traženja i moram reći da smo sada prvi puta došli do konstruktivnih nekakvih prijedloga i da smo razlučili onih nepoznatih 513 eura, ali velim, sastanak je u srijedu i sve ćemo vas tad obavijestiti", kazala je Vesna Horvath iz Udruge hrvatskih sudaca.

Pročitajte i ovo Vesna Horvath Suci u štrajku Nema razvoda, odluka o nasljeđivanju ni registracija tvrtki: ''Odustati nećemo, naš zahtjev je razuman''

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene