Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Profesor Aleksandar Štulhofer nije htio danas komentirati odluku Ustavnog suda o ukidanju Kurikuluma zdravstvenog odgoja jer se ona odnosi na proceduru, a ne na njegov sadržaj.


"Ne bih komentirao odluku jer se, koliko razumijem, odnosi na proceduru uvođenja, u čemu nisam sudjelovao, a ne na sadržaj", kratko je odgovorio prof. Štulhofer, predstojnik Katedre za seksologiju i jedan od autora Kurikuluma zdravstvenog odgoja.

Vezani članci Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Ustavni sud odbio žalbu udruge U ime obitelji, u DIP-u zadovoljni: "Sud je potvrdio sve navode koje smo iznijeli" Josipa Krajinović Ustavni sud stopirao početak rada Visokog kaznenog suda: "Suci su donijeli ovu odluku kako bi spriječili moguću nepopravljivu štetu"

>> Jovanović: Nije bilo grešaka u proceduri, ali poštivat ćemo odluku Ustavnog suda

To je istodobno, dodao je, i komentar na izjavu predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička koji je izjavio kako je odluka Ustavnog suda "poraz koncepcije koju su zagovarali Štulhofer i Jovanović" i pozvao ih da daju ostavke.

>> Ovo su dijelili novinarima na Jovanovićevoj pressici!

Ustavni sud je danas ukinuo Kurikulum zdravstvenog odgoja pokrenuvši postupak za ocjenu njegove ustavnosti. Ustavni je sud zauzeo stav da država nije ispunila svoju "proceduralnu ustavnu obvezu" da nastavne sadržaje na "uravnotežen način" uskladi s ustavnim pravom i slobodom roditelja na odgoj njihove djece. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook