Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To se odnosi na proceduru'

Štulhofer bez komentara o zdravstvenom odgoju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesor Aleksandar Štulhofer nije htio danas komentirati odluku Ustavnog suda o ukidanju Kurikuluma zdravstvenog odgoja jer se ona odnosi na proceduru, a ne na njegov sadržaj.

"Ne bih komentirao odluku jer se, koliko razumijem, odnosi na proceduru uvođenja, u čemu nisam sudjelovao, a ne na sadržaj", kratko je odgovorio prof. Štulhofer, predstojnik Katedre za seksologiju i jedan od autora Kurikuluma zdravstvenog odgoja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

>> Jovanović: Nije bilo grešaka u proceduri, ali poštivat ćemo odluku Ustavnog suda

To je istodobno, dodao je, i komentar na izjavu predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička koji je izjavio kako je odluka Ustavnog suda "poraz koncepcije koju su zagovarali Štulhofer i Jovanović" i pozvao ih da daju ostavke.

>> Ovo su dijelili novinarima na Jovanovićevoj pressici!

Ustavni sud je danas ukinuo Kurikulum zdravstvenog odgoja pokrenuvši postupak za ocjenu njegove ustavnosti. Ustavni je sud zauzeo stav da država nije ispunila svoju "proceduralnu ustavnu obvezu" da nastavne sadržaje na "uravnotežen način" uskladi s ustavnim pravom i slobodom roditelja na odgoj njihove djece. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene