Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grupa osječkih studenata uznemirila je građane u centru Osijeka svojim performansom zbog kojeg su na kraju bili i uhićeni.


Naime, troje studenata 1. godine Umjetničke akademije je u ponedjeljak oko 14.30 na glavnom osječkom trgu dr. Ante Starčevića izvelo performans u kojem su glumili dilere.

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija (Foto: AFP) Automobilom se zaletio u policijsku postaju na sjeveru Londona, zgrada evakuirana Policija pred bolnicom St. Thomas u Londonu Policija blokirala bolnicu u središtu Londona zbog "sigurnosnog incidenta"

'Pokušali su predočiti i konflikt te je jedan od njih imao plastični pištolj. Građani su se jako uznemirili te zvali policiju koja je ubrzo došla i privela sudionike incidenta', potvrdio nam je iz glasnogovorništva osječke policije Marko Čaleta. Studenti su, nakon razrješavanja nejasnoća u policijskoj postaji ubrzo pušteni te su završili, zajedno s dekanom akademije i mentorom koji ih je vodio, s upozorenjem.

>> Policija zaustavila piromana u pohodu na osječke ulice

'Sve bi bilo drugačije da su studenti unaprijed obavijestili policiju ili 112 pa bi mi umirili građane i informirali ih na vrijeme. Ovako, studenti su napravili jako ozbiljan incident koji je mogao završiti tragično', upozoravaju iz osječke policije.