Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalno prikapčanje

Tvrde da pomažu, ali stručnjaci upozoravaju da to može biti opasno po život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Živi zid ilegalno vratio struju jednoj potrošačici koju je HEP zbog neplaćanja računa iskopčao iz mreže, pozvali su i druge iskopčane građane da im se jave. Takvih je samo u Zagrebu 25.000.

Tvrde da su osigurali električare dobrovoljce koji će ih ilegalno vratiti u strujni sustav. Osim što je nezakonit, stručnjaci upozoravaju da je takav posao i iznimno opasan po ljudski život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nestala nekoliko puta Oko 4.900 kućanstava ostalo bez struje: Kriva je zmija Slika nije dostupna Nije lako biti elekrtičar... 'Okupao' se u kanalizaciji, popravio kvar i postao senzacija!

ILEGALNA RABOTA Živi zid uključuje struju onima koje je HEP isključio

'Postoje električari koji nisu HEP-ovi, nema HEP monopol na znanje o elektricitetu', rekao je Ivan Sinčić iz Živog zida. Svaki električar zna ilegalno potrošača priključiti na električni sustav. 'Svaki stan ima svoj osigurač sa osigurača struja dolazi do sata i u tom dijelu od osigurača do sata u tom dijelu se rade makinacije', rekao je električar.

Neka se jave svi trenutačno iskopčani koji nisu imali novca da plate struju, poziva Živi zid. 'No pošto se radi o starim vodovima to je izuzetno opasan posao', rekao je električar Omer Ćerimović. Osim neplaćenog računa, ilegalnim korisnicima zaračunava se i kazna od nekoliko tisuća kuna za krađu struje.

'To nije krađa struje, oni bi platili da mogu ovog časa. Jednog dana kada se Hrvatska razvije, kad procvjeta oni će rado platiti taj dug', tvrdi Sinčić te dodaje da je jedina šansa za to ovog časa da Živi zid osvoji vlast.

A ima i drugih načina da se plati struja. Jedna gospođa rekla je pomaže ljudima, malo pegla, posprema i tako zaradi koju kunu te redovno plaća režije. 'Radije bi bio u mraku nego da uključim sam, pa to je opasno radi male djece', zaključuje Naim Gaši iz Zagreba.

Struju ipak najjeftinije platiti što prije. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene