Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DUZS izvijestio

Struju dobila sva kućanstva, osim poplavljenih u Čičkoj Poljani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svim područjima i u svim mjestima koja su bila poplavljena, uključivo i Čičku Poljanu, gdje je dio još poplavljen, popodne je uključena javna rasvjeta, priopćila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Struju su dobila i sva kućanstva, osim u Čičkoj Poljani koja su još pod vodom, a time su stvoreni i preduvjeti da se obitelji mogu vratiti svojim kućama, navodi DUZS.

Pročitajte i ovo Djeca u OŠ Ivanja Reka nastavu su slušala u dekama kvar na sustavu FOTO/VIDEO Skandal u Zagrebu! Djeca se zbog "slabe struje" smrzavala u učionicama, a djelatnik punio Mercedes. Imamo odgovor ravnateljice Slika nije dostupna Čička poljana Kako žive oni koji su u poplavi ostali bez svega?

Na terenu je 12 velikogoričkih i pet zagrebačkih vatrogasnih ekipa koje na cijelom području zahvaćenu poplavom crpe vodu. Tijekom dana su odvezene i strvine s područja koja su bila dostupna. Obavljena je dezinfekcija bunara na području Šćitarjeva, kućanstva su dobila upute kako postupati s vodom i kako obaviti dezinfekciju u kućanstvima.

DUZS u priopćenju ponovno ističe da je za Čičku Poljanu danas u nekoliko navrata organizirana dostava hrane, vode i potrepština. Obavljana je kamionima od kuće do kuće, a na drugom ulazu (od strane Kuča) tijekom cijelog dana stajalo je vozilo s hranom koju su stanovnici mogli uzeti po potrebi.

DUZS također ističe da je do 18 sati u velikogoričkoj gradskoj upravi zaprimljeno 176 zahtjeva za prijavu štete. Sutra ujutro će povjerenstvo za procjenu šteta početi obilaziti teren i utvrđivati nastalu štetu po kućanstvima.

U centar za pomoć, koji je smješten u Vatrogasnom domu u Novom Čiču, dolaze nove donacije poslovnih subjekata i privatnih osoba, navodi DUZS. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene