Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove kritike na račun Vlade

'Struja će ići gore, pa ukidanje 'harača' nećemo osjetiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Radimir Čačić, komentirajući jučer ukinutu nižu stopu kriznog poreza na primanja od 3000 do 6000 kuna, izjavio je kako je uvođenje tog poreza donijelo više štete nego koristi proračunu.

'Krizni porez donio je proračunu tek nekoliko desetaka milijuna kuna, a istovremeno uzrokovao pad potrošnje građana i jedan dodatni defetizam gospodarstva. Trajalo je dosta dugo dok je to došlo do svijesti Vlade da ga ukine. Sreća je da je konačno i to shvaćeno', rekao je Čačić na večerašnjoj izbornoj skupštini Regionalnog saveza HNS-a Slavonije i Baranje u Đakovu. Ocijenio je da ukidanjem niže stope poreza proračun gubi oko 500 milijuna kuna no sve što sada građanima ostane njenim ukidanjem ići će odmah u osobnu potrošnju i tu se očekuje oko 500 milijuna kuna od kojih država može računati na 250 milijuna kuna koji će joj biti vraćeni u proračun.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijedlog poslali u Sabor Šuker 'moli Boga' da može ukinuti 'harač', Kosor zahvaljuje Slika nije dostupna Što je sljedeće? 'Zar Vlada očekuje pljesak za ukidanje loše mjere?'

Dodao je kako su uvođenjem kriznog poreza od dva posto na plaće od najmanje 3000 kuna mnogi granični, s plaćom koja graniči s tim iznosom, gurnuti u sivu zonu, a sada će, njegovim ukidanjem, biti vraćeni u bijelu, legalnu zonu čime će si država, ocijenio je, vratiti još 100 do 150 milijuna kuna. 'Naravno, očekujemo da se povuče i druga stopa kriznog poreza, na primanja iznad 6000 kuna. Drugim riječima, uvođenje kriznog poreza nije ni prva ni zadnja glupa i štetna mjera ove Vlade koja se ponaša neodgovorno. Nakon ove male geste, za očekivati je poskupljenje struje pa će manjak sredstava ukidanjem niže stope kriznog poreza biti anuliran odmah', rekao je Čačić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene