Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice poplava

Stručnjaci u Račinovcima označili 32 kuće kao opasne po život!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručni timovi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prešli su iz naselja Račinovci u naselje Rajevo Selo. Oba naselja nalaze se na području općine Drenovci.

Na području naselja Račinovci, u kojem se prema kartama Državne geodetske uprave, nalazi 1200 kuća koje su bile izložene djelovanju vode, stručni su timovi započeli nadzor u petak 30. svibnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema opasnosti Uklonjene dezinfekcijske barijere na cestama županjske Posavine Slika nije dostupna Poplave u Slavoniji VIDEO Dramatično kod Županje: Nekoliko građana odbilo evakuaciju

Do danas su 32 zgrade označene opasnima po život. Nadzor se u tom naselju neće moći provesti do kraja jer je jedan dio kuća i dalje nedostupan zbog vode. Nakon što se voda povuče i provedu sanitarne mjere stručni će se timovi vratiti na to područje. Do tada će inspektori Ministarstva provoditi nadzor u naselju Rajevo Selo.

Od 29. svibnja, od kada se provodi nadzor nad mehaničkom otpornošću i stabilnošću zgrada koje su bile izložene djelovanju vode na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije, stručni su timovi Ministarstva obišli naselja Strošinci u općini Vrbanja te naselja Đurići, Posavski Podgajci i Račinovci u općini Drenovci.

FOTO Ovo je trenutak u kojem je počela katastrofa za Slavoniju!

Prema kartama Državne geodetske uprave na području naselja Strošinci 452 zgrade bile su izložene djelovanju vode, a 5 ih je označeno opasnim za život.

U naselju Đurići, u kojem je pregledano 271 zgrada, ni jedna nije označena opasnom po život.

U naselju Posavki Podgajci, u kojem je 330 zgrada bilo izloženo djelovanju vode za sada je jedna zgrada proglašena opasnom po život, a ostalo je nepregledano desetak zgrada koje su nedostupne jer su još pod vodom. Na tom će području inspektori Ministarstva obaviti nadzor kada se steknu uvjeti.

MORH: Na sanaciji poplavljenih područja angažirano 340 vojnika

U potpori civilnim institucijama i stanovništvu poplavljenih područja Slavonije tijekom dana je angažirano 340 pripadnika Oružanih snaga, priopćilo je danas Ministarstvo obrane.

Pripadnici Inženjerijske pukovnije u suradnji sa Zdravstveno-veterinarskim timom angažirani su na izvlačenju lešina životinja u Gunji te na prijevozu civila i timova za asanaciju u Račinovcima.

Bojna za nuklearno-biološko-kemijsku obranu (NBKO) provodi aktivnosti na dekontaminacijskim postajama "ZIB" u Rajevom Selu te "Velebit" u Gunji. Jučer je na dekontaminacijskoj postaji "Velebit" dekontaminirano 295 vozila i 538 osoba, šest čamaca i dva motocikla, dok je na postaji "ZIB" dekontaminirano 230 vozila, 455 osoba i četiri čamca.

Pukovnija veze u suradnji s vodom veze Gardijske oklopno mehanizirane brigade nastavlja s aktivnostima osiguranja komunikacijskih sustava za potrebe Protupoplavnih namjenski organiziranih snaga.

Iz karlovačke vojarne 'Kamensko' prevoze materijal ('Bejli' M-1) za potrebe izgradnje jednorasponog lansirnog mosta u Račinovcima.

Vod za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu nastavlja s pripremom i podjelom obroka u tri poljske kuhinje, kao i podjelom vode te popunom pogonskim gorivom.

Tijekom dana iz Državnih rezervi dopremit će se 50.000 litara goriva. Na terenu su i pripadnici Pukovnije Vojne policije, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene