Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što se voda povukla sa stradalih područja, a pri kraju je i asanacija terena, više nema bojazni da bi moglo doći do bilo kakve zdravstvene ugroze.


Uklonjene su dezinfekcijske barijere s cestovnih prilaza stradalim mjestima u županjskoj Posavini koje je Sava poplavila 17. svibnja probivši nasipe kod Rajevog Sela i Račinovaca, te je ulazak u mjesta slobodan, potvrđeno je danas iz Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje.

Mirando Mrsić: Radnicima s poplavljenih područja država isplaćuje minimalnu plaću i doprinose

Vezani članci Slika nije dostupna Spomen križ na mjestu puknuća nasipa kod Rajeva Sela Slika nije dostupna Katastrofa na istoku Hrvatske - Kao da je palo 10 avionskih bombi

'Ocjenili smo da više nema potrebe za dezinfekcijskim barijerima kojima smo se štitili od mogućih opasnosti po zdravlje', izjavio je načelnik vukovarsko-srijemskog Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje Zdravko Kelić.

Nakon što se voda povukla sa stradalih područja, a pri kraju je i asanacija terena, više nema bojazni da bi moglo doći do bilo kakve zdravstvene ugroze, naglasio je Kelić.

Uklanjanje dezinfekcijskih barijera olakašat će i ulazak u stradala mjesta te pozitivno djelovati na ubrzanje obnove stradalog područja.

Za javne radove u županjskoj Posavini javilo se 4500 ljudi

Dezinfencijske barijere do daljnjega, međutim, ostaju na graničnim prijelazima sa BiH i Srbijom, naglasio je Kelić.

Dezinfekcijske barijere na prilazima poplavljenim selima, uspostavljene su dok je voda još prekrivala stradala sela u županjskoj Posavini.

Postupak dezinfekcije morale su proći sve osobe koje su ulazile i izlazile s poplavljenih područja, kao i vozila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook