Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Kad dođe vrijeme..."

Štromar o uhićenjima u svom ministarstvu: "Kad dobijemo informacije, sve ćemo objaviti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je u srijedu u Zadru da daju punu potporu tijelima koja istražuju slučaj korupcije u njegovu ministarstvu te da će - kad dobiju sve informacije - to iznijeti u javnost.

"Dajemo punu podršku tijelima koja istražuju slučaj, dat ćemo sve informacije kad dođe vrijeme, kad stvarno dobijemo sve informacije", komentirao je Štromar nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnine te predugovora vezanih uz gradnju stotinu POS-ovih stanova u Zadru, uhićenje načelnika sektora za pravne poslove Josipa Bienenfelda u antikorupcijskoj akciji zbog mita.

Pročitajte i ovo Nova runda subvenicija stambenih kredita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novi natječaji Stiže nova runda potpora za kupnju nekretnina, saznajte što se promijenilo Svako dijete produžuje sufinanciranje za dvije godine (Foto: Dnevnik.hr) Evo kako do sufinanciranja Država plaća polovicu rate stambenog kredita: "Mislim da će nam to pokriti otprilike cijeli iznos kamate"

Na novinarsko pitanje hoće li privođenja otvoriti Pandorinu kutiju s obzirom na to da je Josip Bienefeld načelnik Sektora za pravne poslove u ministarstvu te planira li otvoriti internu istragu i je li imao saznanja o tim događajima, ministar Štromar odgovorio je: "Ministarstvo i dalje radi, Sektor za pravne poslove bio je dio našeg ministarstva, i dalje je dio našeg ministarstva, imamo odlične stručnjake i radit ćemo i dalje kao što smo i do sada, kvalitetno i dobro. Mi surađujemo s tijelima i - kad dobijemo dovoljno informacija - donijet ćemo odluke o daljnjim postupcima. Nisam imao nikakvih saznanja i ne bi bilo nikako dobro za ovu državu da sam imao nekakve informacije od, recimo, DORH-a."

Osim Bienenfelda, u antikorupcijskoj akciji zbog mita u utorak su uhićene još tri osobe, a danas bi trebali biti ispitani u splitskom Uskoku, doznaje se iz izvora bliskih istrazi. Prema neslužbenim podatcima, uz Bienenfelda su uhićeni i pomoćnik direktora Sektora razvoja i investicija u Janafu Željko Korica, koji je bio inspektor u Ministarstvu graditeljstva, te poduzetnici Borislav Bašić i Zoran Sikirica.

Na novinarsko pitanje smatra li da je nešto sporno u načinu rada zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, ministar Štromar odgovorio je: "Mi smo u koaliciji s HDZ-om, s njima smo i potpisali ugovor, i radimo sve ove projekte koje radimo, pa i ovaj POS. Radimo na izmjenama zakona kako bi našim građanima bilo bolje, to nam je u fokusu i to će nam biti fokus." (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene