Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat tvrdi:

Strojovođe ne štrajkaju, već čekaju da se osposobe lokomotive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Nenad Mrgan negira optužbu Uprave HŽ-a da sindikalci u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske provodi nezakonitu sindikalnu akciju. Poručuje - strojovođe ne štrajkaju, samo čekaju da se osposobe neispravne lokomotive.

Zbog toga ne voze pojedine linije, a poremećaj u prometu najviše se osjeća na području sjeverozapadne Hrvatske gdje je najmanji broj tehnički ispravnih lokomotiva, izjavio je predsjendik Sindikata strojovođa Hrvatske Nenad Mrgan i dodao kako pojedine linije ne voze i u ostalim dijelovima Hrvatske. Mrgan tvrdi da se strojovođe boje za svoja radna mjesta, pa moraju biti oprezni, jer teren obilaze brojni kontrolori tražeći i najmanji razlog za davanje otkaza. 

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Ilustracija Oglasila se i tvrtka Europskoj zemlji prijeti totalni kaos: Dogodilo se ono čega su se svi pribojavali, pogođeni milijuni ljudi

>>Štrajk strojovođa: Ne voze vlakovi u tri županije na sjeveru Hrvatske

Nismo protiv restrukturiranja poslovanja HŽ-a, ali smo protiv maltretiranja zaposlenika i stalnih prijetnji otkazima, poručuje Mrgan ističući kako se danas ne radi o štrajku, ali da će ga sigurno uskoro biti. Glasnogovornica HŽ Putničkog prijevoza Mihaela Tomurad Sušac s druge je strane demantirala tvrdnje o neispravnosti lokomotiva i vagona ističući kako su svi vlakovi koji prometuju tehnički ispravni. Ovaj se slučaj ispituje, kako bi se utvrdilo činjenično stanje, odnosno neispravnost kod lokomotiva ili eventualni propusti. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene