Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaleđena Pazinčica otkrila je stravičnu sliku.


Osam psića, starih možda nekoliko dana, okrutno je bačeno u rijeku s mosta, ali su pali na zaleđenu površinu otkrivajući nedjelo neshvatljivo okrutnog ljudskog bića, piše iPress.

Vezani članci Psi na snijegu Pse oduševio snijeg, njihovo uživanje u zimskim radostima oraspoložilo cijeli internet Zaposleni psi Ovi dobri dečki imaju posao unatoč krizi čak i kad spavaju na poslu, pogledajte koja je njihova tajna

IPress je naveo komentare čitatelja na ovaj brutalan čin. 'Nije kriv samo onaj koji je bacio ove štence s mosta, krivi su svi koji znaju tko je on, a šute, štiteći njegov srednjevjekovni zakržljali nasilnički um', napisala je jedna čitateljica. 'Po dojavi smo mislili da su štenci stari oko tjedan-dva ali ovo su tek rođene duše. Imali su tu nesreću da je prvo i jedino što su doživjeli u svom životu - ruka manijaka', dodala je.

Okrutnost kojom se zasad nepoznata osoba riješila neželjenih štenaca izazvala je nevjericu i među volonterima pazinske udruge Happy End, koji se svakodnevno susreću s napuštenim i ozlijeđenim životinjama. Ispod mosta Dušani, na lokalnoj cesti Grdoselo-Kršikla, na još uvijek zaleđenom potoku Pazinčici dočekalo ih je osam beživotnih tijela tek okoćenih štenaca.

Dojavu o štencima primio je Philip Egnell, jedan od volontera, a djevojka koja mu je javila razgovarala je i s policijom. Nakon njihova odgovora da ne mogu ništa napraviti, obratila se udruzi Happy End. Štencima nije bilo pomoći, no kako se led na potoku već pomalo topio, do njih se nije moglo doći. U Udruzi još uvijek ne znaju tko je štence uklonio, jer kad su sljedeći dan došli na isto mjesto,tamo ih više nije bilo.

Kao dokaz ostale su fotografije osam beživotnih psića i brojne dojave građana, koji potvrđuju da su vidjeli odbačene štence. I premda njima više ne mogu pomoći, volonteri o ovome neće šutjeti. Sve će prijaviti nadležnom veterinarskom inspektoru, a od sugrađana očekuju pomoć. Možda je netko vidio tko je psiće bacio, možda netko zna čija je kujica bila skotna.

Svjesni su, bit će teško pronaći tko je odgovoran za ovo što se dogodilo, ali se nadaju da će im netko odsugrađana pomoći. I premda će mnogi misliti kako su to samo psi, volonteri će i ovaj put u tešku borbu za obranu života. Kojeg, između ostalog, brani i Zakon o zaštiti životinja. Samo ga treba provesti.

Više ovih tužnih fotografija možete pronaći ovdje. (T.Š./Agencija VLM)