Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U našu redakciju stigla je fotografija iz osječke Udruge Pobjede i azila za napuštene pse u Nemetinu na kojoj se vidi kako je netko, iz tko zna kakvih razloga, žicom svezao bespomoćnog psa za kamen i kamen bacio u rijeku Dravu.


Jedan od volontera Azila slučajno se našao na tom dijelu obale Drave kada mu je nekoliko ljudi s broda koji je prolazio doviknulo da se u plićaku nalazi svezan pas. 'Tom je psu netko želio smrt, a samo sudbina i zaista igra slučaja i trenutka, željeli su da ga netko vidi i spasi. Pas je bio u velikom šoku, jer je vjerovatno satima stajao na suncu, u nemogućnosti pomaknuti se zbog kamena za koji je bio zavezan žicom. Mi smo duboko ganuti i razočarani ovim, kao i mnogim postupcima svojih sugrađana, jer teško je pomiriti se s činjenicom da osobe koje su u stanju učiniti ovakvo nešto žive oko nas', stoji u dopisu Udruge Pobjeda.

>> Sramota: Muškarac usred Zagreba maltretirao nepomičnog psa

Vezani članci Ivan Turudić, sudac Visokog kaznenog suda Suci za koje SOA utvrdi da su sigurnosni problem i dalje - rade: "Mogu biti na odjelima gdje se odlučuje o stotinama milijuna kuna" Provjereno: Zdravko Mamić optužuje suce - 2 Pogledajte što je Zdravko Mamić ekipi Provjerenog još prije dvije godine govorio o druženju s osječkim sucima

Udruga će podići prijavu protiv nepoznatog počinitelja, a mole sve koji prepoznaju psa ili znaju nešto o slučaju neka ja ve na broj 095/872-3087 kako bi se lakše ušlo u trag počinitelju.

Pas je mlađi crni mužjak, većeg rasta, veselog karaktera i izrazito druželjubiv i s ljudima i s drugim psima. Udruga mu ovim putem pokušava naći i novi dom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.