Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trgovački sud donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključivanju stečajnog postupka nad Strankom umirovljenika te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta politička stranka s više od 70.000 kuna duga brisati iz registra političkih stranaka.


Sudsko rješenje uslijedilo je nakon pokretanja stečajnog postupka u ožujku ove godine na temelju zahtjeva Financijske agencije (Fine) u kojem se navodi da Stranka umirovljenika ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od 120 dana u iznosu od 70.987 kuna.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević: ''Ne isključujemo moguća poskupljenja, sve je na stolu. Nije tajna da u Holdingu imamo ljude koji ništa ne rade'' U stečaju zbog nepostojećeg duga (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Samo u Hrvatskoj: Završio u stečaju zbog – nepostojećih dugova

Sudskim oglasom u ožujku ove godine predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić bio je pozvan da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza stranke, a istim oglasom bili su pozvani i vjerovnici da u roku od 45 dana podnesu prijedlog za otvaranje redovnog stečajnog postupka.

Budući da se zastupnici i vjerovnici Stranke umirovljenika nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Stranaka umirovljenika upisana je u registar političkih stranaka u kolovozu 2000., sjedište joj je u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, a predsjednik i zastupnik joj je Lazar Grujić, bivši koordinator Bloka umirovljenici zajedno.(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju