Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

BM 365 – Stranke rada i solidarnosti predstavila je programske ciljeve Koalicije za Premijera vezanih za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.


'Zagrebački model skrbi o hrvatskim braniteljima koji se u metropoli provodi već 16 godina preslikat ćemo i na čitavu državu. Dokazali smo se da znamo i možemo brinuti i skrbiti za najzaslužnije za stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske', glavna je poruka koju su s današnje konferencije za novinare odaslali predsjednik stranke Bandić Milan-Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić i brigadir Miodrag Demo, prvi kandidat na listi Koalicije za Premijera u VI. Izbornoj jedinici.

Vezani članci Umjetni snijeg na Sljemenu - 5 Hrpe umjetnog snijega na Crvenom spustu na Sljemenu dok je vani dvadesetak stupnjeva: Stigao je odgovor od Grada Slika nije dostupna PUT DO SABORSKE VEĆINE Može li HDZ zaobići Most?

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić naglasio je kako je Zagreb već 2000. godine imao jasnu viziju politike prema hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji što danas živimo u miru u slobodnoj državi.

'Naši branitelji moraju imati prioritet prilikom rješavanja svojih problema i ostvarivanja prava sukladno pozitivnim propisima i zakonima Republike Hrvatske. Zahvalni smo svima njima što su svojom žrtvom doprinijeli da živimo u slobodnoj zemlji', istaknuo je Bandić.

Brigadir Miodrag Demo, prvi kandidat na listi Koalicije za Premijera u VI. Izbornoj jedinici istaknuo je kako će se zalagati u sastavu nove Vlade RH za unaprjeđenje zakona i propisa kojima se reguliraju prava hrvatskih branitelja.

'Postojeći zakon treba modificirati i mi u Zagrebu imamo već gotov prijedlog novog zakona. Cilj nam je objediniti sva prava branitelja na jednom mjestu i ustrojiti sustav u kojem će se voditi računa i poštovati rokovi upravnih postupaka vezano za stambena zbrinjavanja i ostalih prava hrvatskih branitelja. Stvorit ćemo zakon koji će služiti braniteljima u ostvarivanju njihovih prava i kojeg neće trebati mijenjati kod svake promjene vlasti', rekao je Demo.

Podsjetio je na svoj dosadašnji rad u Hrvatskom saboru kao predsjednik Odbora za hrvatske branitelje na čijem čelu se otvoreno zalagao za poštovanje digniteta hrvatskih branitelja i zaštitu njihovih prava.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici braniteljskih udruga predvođeni HVIDR-om grada Zagreba koji su podržali braniteljsku politiku stranke Bandić Milan- Stranka rada i solidarnosti te iskazali podršku brigadiru Miodragu Demi u na predstojećim parlamentarnim izborima 11. rujna (VLM).

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju