Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dva tjedna štrajka

Štrajk u Uljaniku stavljen u mirovanje, većina radnika vratila se na posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina radnika Uljanika vratila se u ponedjeljak na posao nakon dvotjednog štrajka, koji je bio pokrenut jer im tvrtka i dalje duguje razliku od minimalne do pune plaće za rujan, listopad, a ne bude li isplaćena minimalna do kraja tjedna, i cijelu plaću za studeni.

"Što će biti s ostatkom plaće i kada će ona biti isplaćena, to još ne znamo", rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac za Hinu dodavši kako je "štrajk stavljen u mirovanje" te Štrajkaški odbor u svakom trenutku zadržava pravo da ga ponovno pokrene.

Pročitajte i ovo Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec" Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

"Radnici su se vratili na posao, no vidljivo je njihovo nezadovoljstvo i ogorčenost ovom situacijom. Ova agonija traje predugo, a nema nikakvih novosti niti pomaka vezanih uz konačan plan restrukturiranja i uključivanje strateškog partnera," kazao je Cerovac te ponovio kako bi, prema informacijama iz Uprave Uljanika, državna Agencija za radnička potraživanja do kraja ovog tjedna radnicima trebala isplatiti minimalac za studeni u iznosu od 2750 kuna.

Rekao je da se jutros već sastao Štrajkaški odbor, čiji će se članovi tijekom dana ponovno sastati s Upravom Uljanika kako bi dobili još jednu potvrdu o isplati minimalne plaće za studeni do kraja tjedna.

Večeras će se na pulskom trgu Portarati održati humanitarni koncert "Uljanik za bolje sutra" radi prikupljanja pomoći egzistencijalno najugroženijim obiteljima, a posebice djeci Uljanikovih radnika. Nastupit će, među ostalim, glazbenici Tony Cetinski, David Temelkov, Elis Lovrić i grupa Nola. Koncert je dio šire humanitarne akcije za prikupljanje pomoći najugroženijim obiteljima radnika Uljanika.

Glazbeni dio programa odvijat će se na Trgu, a u obližnjem ugostiteljskom objektu bit će organiziran pozivni centar gdje će se osobe iz javnog života Pule javljati na pozive slušatelja i gledatelja na humanitarni broj koji će biti aktivan do kraja humanitarne akcije, odnosno do 3. ožujka iduće godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene