Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divjak najavila novu ponudu

Počeo referendum u školama, Mihalinec apelira na članove: "Pozivam sve da gromoglasno odbiju ovakvu ponudu Vlade"

Sindikati učitelja i profesora koji predvode štrajk u školama okupljaju se na Markovu trgu. Objavili su da se u osnovnim i srednjim školama danas i sutra provodi referendum o posljednjoj ponudi Vlade.

U svim osnovnim i srednjim školama u srijedu i četvrtak provodi se referendum o posljednjoj ponudi Vlade od 5. studenog, objavio je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. 

Pročitajte i ovo Prazna učionica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Škole su sad na potezu Nadoknade izgubljenih dana u štrajku: Ministarstvo objavilo datume do kojih će škole maksimalno moći produljiti nastavu Slika nije dostupna Objavili rezultate referenduma Članovi Preporoda odbili ponudu Vlade: ''Naš sindikat neće potpisati sporazum''

"Pozivamo sve članove da se izjasne i gromoglasno odbiju ovakvu ponudu Vlade da oni nikad ne pomisle da ovakvom nultom ponudom mogu zaustaviti štrajk", rekao je Mihalinec novinarima pred zgradom Sabora. 

Dodao je da je današnji sastanak, koji će sindikalisti održati s ministrom rada Josipom Aladrovićem u 16:30, izazvan njihovim ultimatumom koji su dali Vladi u utorak. 

"Od tog sastanka ne očekujemo ništa jer je premijer izjavio da ne zna zašto smo u štrajku kad su nam već povećali plaće. Ako bude neka dramatična ponuda, možemo i promijeniti naš referendumski listić i izjašnjavati se sutra o toj novoj ponudi", rekao je Mihalinec.

Pozvao je stranke koje su najavljivale da neće prihvatiti proračun ako se ne ispune zahtjevi sindikata, da se toga i drže. "Pri tome mislim na članove Kluba zastupnika stranke Milana Bandića i na HNS, apeliramo na njih da glasaju po svojoj savjesti", rekao je Mihalinec. 

Ministrica obrazovana Blaženka Divjak najavila je pak kako će Vlada sindikatima popodne predstaviti novu ponudu.

"Osim što razumijem potrebu učitelja, treba voditi računa i o pravima djece na obrazovanje. Jednostavno nije moguće ta dva prava pomiriti. Nova ponuda ide popodne sindikatima na stol. Ta je ponuda unaprijeđena u odnosu na prethodnu", kazala je Divjak. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene