Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propao pokušaj

Štrajk u Industrogradnji opstruira poslodavac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon višemjesečnog gnjeva 200 otpuštenih i neplaćenih radnika Industrogradnje Zapad, sindikat organizira štrajk, ali ga poslodavac Josip Galinec, poznatiji kao pretučeni broker, pokušava potkopati.

Građevinski sindikalisti pozvali su radnike Industrogradnje u Tvornicu kulture da dogovore štrajk. 'Evo što se dogodilo da nam je poslodavac opstruirao ovaj skup, na način da je paralelno sazvao sastanke u Lomnici u 13 i 14 sati upravo u vrijeme kad je sazvan ovdje sastanak', rekao nam je sindikalist Ivan Kovačević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog utjecaja na svjedoke Osumnjičenima za napade na Miljuša i Galinca još dva mjeseca pritvora Slika nije dostupna Danas odluka Hoće li osumnjičeni za pokušaj ubojstva ostati u pritvoru?

Da čujemo što to tako važno u bivšoj tvornici poslodavac baš slučajno u to vrijeme ima za reći, požurili smo u dvadeset kilometara udaljenu Lomnicu. No, sam Galinac, kako su nam rekli zaštitari, zabranio nam je ulazak u tvornicu. 'Od sutra krećem u štrajk glađu, ja vam tvrdim da ću to napraviti i ako tako ne izborim ništa, ja ću se objesit i to ću doći kod vas, kod Nove štrajkati, da me imate pri vidu, jer ovo što je on od nas uradio to nitko živ u Hrvatskoj, ni u svijetu nije uradio', kaže radnik Sahib Bećirović.

Posla nema već mjesecima, kao niti plaće, ali čini se, kako se radnici još nadaju, pa se ipak radije odazivaju i bivšem poslodavcu nego sindikalistima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene