Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar zdravlja Ostojić poručio

'Štrajk je povećao liste čekanja u bolnicama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni danas nije potpisan novi Kolektivni ugovor između Ministarstva zdravlja i sindikata, te liječnici nastavljaju štrajk. Ministar Ostojić osvrnuo se i na liste čekanja.

Današnji pregovori u Ministarstvu zdravlja nisu doveli do potpisivanja novoga granskog kolektivnog ugovora, što je uvjet Hrvatskog liječničkog sindikata za prestanak štrajka bolničkih liječnika, koji je danas ušao u 15. dan.

Čelnici sva tri reprezentativna sindikata u zdravstvu Ivica Babić, Anica Prašnjak i Spomenka Avberšek, kao i ministar zdravlja Rajko Ostojić zadovoljni su što su pregovori počeli. Ističu kako su danas prešli oko 50 posto članaka budućeg kolektivnog ugovora, koji, međutim, još nije potpisan i pregovori se nastavljaju u ponedjeljak u 10 sati.

Ministar Ostojić nakon cjelodnevnog sastanka u izjavi novinarima govorio je i o posljedicama štrajka te potvrdio da su u dva tjedna liste čekanja u bolnicama povećane 10 do 15 posto. U nekim bolnicama, kaže, postoje problemi, ali se 'kritične točke rješavaju'.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Prosvjed smatra nekonstruktivnim Ministar Beroš misli da neće doći do štrajka, komentirao i prosvjed: "Ti ljudi kao da žive u svemiru, ne žive u realnom vremenu" Slika nije dostupna Pod povećalom Uskoro moguća velika revizija: Jesu li se namještali natječaji za opremu u zdravstvu?

>>Babić: Štrajk liječnika će prestati kad potpišemo kolektivni ugovor

Govoreći o nekim potencijalno incidentnim situacijama, naveo je zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava odakle je zbog štrajka vraćena pacijentica koja je trebala biti hospitalizirana na neurokirurškom odjelu.

Ministar Ostojić posebno je istaknuo slučajeve bolnica u kojima su liječnici odbili pregledati djecu, u čemu, kako navodi, prednjači bolnica u Slavonskom Brodu.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić ponovno je istaknuo kako će štrajk trajati dok novi kolektivni ugovor u ime liječnika ne potpiše njihov sindikat, no odbio je špekulirati koliko bi to moglo potrajati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene