Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko zgrade u Valturskoj u Puli, čiji su stanovi prije nekoliko godina bili dodijeljeni braniteljima, prva se bura digla nakon što su neki od njih deložirani prije 3 godine. Oni koji su ostali muku muče s tehničkim nedostacima zgrade, koji i nakon sanacije nisu popravljeni. Branitelj koji tamo živi 4 godine, bori se s prokišnjavanjem krova.


Hrvatski branitelj Bojan Janžek, pet mjeseci strahuje od svake jače kiše. 'Evo vidite, malo spužve, malo kupim, malo ovamo, malo kantice i tako', opisuje Bojan 'borbu'. Snalazi se kako zna. Cijela je zgrada, kaže loše napravljena. Prokišnjava i susjedima. 'Slabo napravljeno, da su možda gore kako sam prije vidio, kako su majstori rekli, da je samo neki papir bio, onaj izolir neki, da nije uopće lim bio'. Za sve to odgovornima smatra Ministarstvo branitelja i tvrtku koja je obavila radove. 'Oni su od Ministarstva dobili već neke novce i to velike, i oni su imali za popravak, nešto su radili, nešto nisu, a ono što su radili, to je krivo napravljeno', kaže Bojan.

Vezani članci Cijene stanova sve skuplje - 1 Cijene nekretnina diljem Hrvatske rastu, stručnjaci otkrivaju hoće li se to uskoro promijeniti: "Oni koji očekuju nekakav pad cijena..." Filip Zoričić, izbrani gradonačelnik Pule Novi gradonačelnik Pule otkriva svoje prve poteze te kako mu je uspjelo poraziti IDS

Prije nekoliko godina, milijun i 200 tisuća kuna uloženo je u sanaciju zgrade, ali problemi nisu rješeni. 'Na tim zgradama, odnosno stanovima, napravljene su bile sanacije. Koliko su one bile učinkovite ili koliko nisu, o tome ne želim komentirati jer nisam stručan za to', kaže Ivica Lerotić, predsjednik HVIDRA-e Pula. Bez novca i s lošim popravcima, Janžek misli da su u pitanju mutna posla. 'Tko je uzeo novce, ja nemam pojma', komentira. U Ministarstvu branitelja ne smatraju se odgovornima. Potvrđuje to i pulska HVIDRA. 'Pa ne može netko tko je omogućio kupnju stanova odgovarati ne znam do kada za neke propuste koji možda nisu propust, već su se sada pokazali i stvorili kao propusti', smatra Lerotić. Janžeku preostaje gledanje u nebo dok ne skupi novce i sam popravi krov.