Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok od 14 dana

Strabag prijeti HŽ-u raskidom ugovora od 360 milijuna eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Dusko Marusic/Cropix
Tvrtka Strabag zaprijetila je raskidom ugovora na projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac.

Dopis koji je Strabag uputio Upravi HŽ Infrastrukture 27. lipnja koji su potpisali Gerhard Streimel i Veljko Nižetić posjeduje Jutarnji.hr. U njemu Strabag ostavlja HŽ Infrastrukturi rok od 14 dana da u "cijelosti ispuni ugovorom preuzete obveze, u protivnom istekom roka od 14 dana ugovor će se smatrati raskinutim".

Postavljeni rok istječe u utorak 11. srpnja. U HŽ Infrastrukturi tvrde da ne postoje valjani razlozi za raskid ugovora i pozivaju na mirno rješenje spora. Riječ je o jednom od trenutno najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj, vrijednom ukupno oko 360 milijuna eura, koji sa 85% sredstava sufinancira Europska unija.

Pročitajte i ovo Prvi dan Ultre - 3 Festival u Splitu Policija zbog Ultre imala pune ruke posla: "Dva muškarca došla su krasti lančiće i nakit"

Ta dionica je dio nizinske pruge od Zagreba do Rijeke. Strabag je u posao uveden u rujnu lani, a trenutno obavljaju radove na nekoliko lokacija na trasi. Što je s dokumentacijom U dopisu se detaljno elaboriraju sve odredbe ugovora koje, prema mišljenju Strabaga, HŽ Infrastruktura nije ispoštovala.

Navodi se da je Strabag kao izvođač prije uvođenja u posao trebao dobiti sve glavne projekte i pravomoćne građevinske dozvole, njih 11. No, tvrde, do uvođenja u posao nisu dobili građevinske dozvole za četiri etape niti ovjerene glavne projekte. Na dan slanja dopisa nisu dobili tri građevinske dozvole ni pravomoćnu građevinsku dozvolu, piše novinar Jutarnjeg lista Krešimir Žabec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene