Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suhopolje, Virovitica, Lukač, Gradine

Stotinjak poljoprivrednika traži ostavke Lasla i Miketeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak poljoprivrednika iz Suhopolja, Virovitice, Lukača i Gradine, koji su na istočnom ulazu u Viroviticu čekali rezultat pregovora prosvjednika poljoprivrednika s predstavnicima Vlade u Zagrebu, zatražili su ostavke predsjednika Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antuna Lasla i predsjednika Udruge proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije Ivice Miketeka.

'Oni su nas zajedno s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom prevarili jer su naši zahtjevi tek djelomično ispunjeni. Tražili smo da cijena mlijeka bude 3,80 kune, a ne 2,20 kako je dogovoreno. Nije postignuto jamstvo da će 400 milijuna kuna za poticaje biti i isplaćeno jer nije rečeno iz kojih će fondova Vlada osigurati taj novac, a o pšenici se nije ni razgovaralo', kazao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić na konferenciji za novinare održanoj oko 17 sati na parkiralištu trgovačkog centra Kaufland.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Predstavnici okupljenih poljoprivrednika izvijestili su da odustaju od blokade graničnog prijelaza Terezino Polje prema Mađarskoj, koju su najavili ukoliko se ne postigne dogovor o njihovim zahtjevima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene