Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIDEO: U noćnoj patroli s policijom

Na ulicama stotine mladih s litrama alkohola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S policijom smo obilazili osječke parkove, trgove i ulice i gotovo je nevjerojatno što krije osječka noć. Stotine mladih ljudi s bocom u jednoj i cigaretom u drugoj ruci, litre alkohola i tone smeća.

Godinama su građani molili policiju da im omogući miran san, no policija je bila nemoćna jer opijanje na ulicama nije bio prekršaj. Sada je i tome došao kraj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Slika nije dostupna Na autocesti Zagreb - Lipovac Vozio s 2,89 promila i bez vozačke, uhitila ga policija

Jednom Uredbom, Grad je zabranio alkohol na cesti. Policija je tako sinoć na javnoj površini zatekla skupinu mladića koja je konzumirala alkohol. Zatražila ih je osobne iskaznice, a oni su u čudu govorili da u čemu je problem što piju, pa ne voze. Policija ih je upoznala s novosti, rekli su im da je po komunalnom redu grada Osijeka zabranjeno konzumiranje alkohola te da je kazna 1000 kuna.

Većina mladih ne znaju i ne slažu se s novim pravilima. 'A što ćete sada kažnjavati s tisuću kuna? Pa ja ću prvi odavde pobjeći', rekao je ljutiti mladić.

>> Osijek: Privedeni osumnjičeni za napad na vozača

Policija je godinama upozoravala gradske vlasti na ovaj problem. Vlado Krznarić iz PU osječko-baranjske objašnjava kako su po parkovima u konzumaciji alkohola zaticali većinom mlađe osobe, od 16 godina pa nadalje. Više od polovice svih prekršaja i kaznenih djela uzrokovao je upravo alkohol. Gradske klupe, rasvjeta, dječja igrališta, ali i vozači autobusa, nerijetko su na meti vandala.

'Suzbijanjem alkohola ne suzbijamo samo narušavanje javnog reda i mira već pospješujemo i sigurnost u prometu', naglasio je Franjo Lulić iz PU osječko-baranjske. U odjelu za javni red odsad se nadaju pozitivnijim statistikama. Sa svakom novom akcijom policije, za nadati se je da će parkovi biti bez alkohola, grad bez šteta, a perači ulica imati manje posla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene