Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez noćnih linija

Osijek: Privedeni osumnjičeni za napad na vozača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki Gradski prijevoz putnika održao je izvanrednu konferenciju za novinare.

Iz GPP su poručili kako će zbog najnovijeg vandalskog napada na vozača gradskog prijevoza kasno sinoć, u znak prosvjeda osječki tramvaji od 22:30 neće voziti noćne linije.

Pročitajte i ovo Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih Ilustracija zatvorili sedam plaža Stravičan napad u plićaku: "Nitko nije vidio da dolazi morski pas"

Naime, zbog divljačkog napada na svog kolegu, vozača autobusa, koji je sinoć pretučen na radnom mjestu, vozači su odlučili, u dogovoru s upravom i direktorom Igorom Medićem, prekinuti s noćnim vožnjama.

Nesretnog vozača vandali su pretukli sinoć oko jedan sat poslije ponoći, nakon što im je učinio uslugu i odvezao malo dalje nego što je trebao. Vozač je hospitaliziran zbog brojnih ozljeda po glavi. Tijekom dana osumnjičeni za napad su privedeni u policiju.

 

Direktor GPP-a Igor Medić istaknuo je da se više ne može tolerirati vandalsko ponašanje prema djelatnicima te tvrtke i najavio da će zato zatražiti da u vozilu bude uniformirani policajac.

Podsjetio je da je u nekoliko zadnjih mjeseci bilo deset napada na djelatnike GPP-a. Smatra da su neki od razloga za te napade ti što se počinitelji ili ne procesuiraju ili procesi predugo traju, kao i to što se obično radi o maloljetnim osobama.

Predstavnik sindikata osječkoga GPP-a Boško Aničić najavio je da će radnici najprije pokušati probleme riješiti s policijom te će, ako treba, ići i do ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, a spremni su na neko vrijeme autobusima i tramvajima blokirati ulicu Europske avenije u središtu grada. (Hina/T.Š.)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene