Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Engleski izrazi u očima starijih

'Pa pls' - što je to?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom Međunarodnog dana materinjeg jezika ekipa Provjerenog pitala je prolaznike što znači munjara, dažd i slovnica?

Naime, u vrijeme interneta, Facebooka i SMS-a hrvatski je jezik sve manje hrvatski, a sve više iskrivljeni, skraćeni engleski. Jezik se mijenja i to je neminovno. Danas brže nego ikada.

Pročitajte i ovo Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar" Iva Radić - 1 Suočavanje s prošlošću Vukovarka koja 30 godina traži istinu o sudbini svojeg oca: Zašto se ništa nije pomaknulo s mrtve točke?

''Današnje generacije ne razumiju riječi iz hrvatskoga jezika, koje su do jučer bile normalno u uporabi, recimo što znači fakin ili sjetan', rekla im je profesorica hrvatskog jezika Ivanka Herak.

A koje sve riječi iz svakodnevnog govora ne znaju prosječni osmaši, jesmo li zaboravili hrvatski i kako se se s engleskim izrazima snalaze stariji naraštaji pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene