Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domoljublje

Što zapravo znači biti domoljub

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo polovica Hrvata smatra se velikim domoljubima. No takav rezultat istraživanja suprotan je kritikama koje svakodnevno izražavaju na račun svoje zemlje. Znamo li uopće što je domoljublje?

U rječniku hrvatskog jezika stoji Domoljublje je pojam koji označava ljubav prema domovini. No za svakoga Hrvata domoljublje je nešto drugo. 'Znači da živimo u domovini, da ju volimo i da se trudimo da nam svima bude dobro', smatraju jedni dok drugi misle da domoljublje znači 'Voliti svoju domovinu i svoj grad'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

Profesor povijesti Tvrtko Jakovina smatra kako je domoljublje u hrvatskoj dijelom prigodničarsko. Zastava himna grb, samo su neki od službenih detalja kojima se dočarava domoljublje.

Nacionalni ponos pomaže Hrvatskom napretku kažu istraživanja. Hrvati domovinu vole i zato ju spremno kritiziraju. No znaju i tko su pravi hrvatski domoljubi. 'Pošteno plaćaju sve državi, žive ovdje i rade ovdje' kaže jedan građanin. Drugi pak misli da su pravi domoljubi oni koji 'Imaju male prihode i puno rade, a ne oni koji viču ja sam Hrvat'.

Domoljublje je nemjerljivo i odgovor na pitanje koji narod najviše ljubi svoju domovinu jednostavno ne postoji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene