Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorući problemi

Ovo je samo dio posla koji čeka Vladu Andreja Plenkovića nakon godišnjeg odmora

HDZ-ovci na okupu (Foto: Dnevnik.hr)
HDZ-ovci na okupu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija HDZ-ovci na okupu (Foto: Dnevnik.hr) HDZ-ovci na okupu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ministar Josip Aladrović (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Josip Aladrović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr) Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Pred ministrima je toliko gorućih problema da će mnogi poželjeti da ljeto traje do idućih izbora.

S krajem godišnjih odmora svi se pogledi sele u klupe. Najprije školske u kojima počinje Škola za život. Ministrica Blaženka Divjak dala bi veće plaće učiteljima, a pregovore nastavljaju i zdravstveni sindikati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

No ministar zdravstva Milan Kujundžić ima još jedan problem – napada ga predsjednica, ali i oporba koja traži njegovu smjenu.

"Zahvaljujem predsjednici i gospodi iz Mosta što ću imati o tome prilike progovoriti u Saboru'', kazao je Kujundžić.

Nakon što pod povećalom javne rasprave svi progovore o poreznoj reformi Zdravka Marića, ona će u Sabor, u kojem još uvijek na provjeru čekaju kutije s potpisima za referendum protiv mirovinske reforme.

''Odbijaju komunikaciju. Još jednom ću iskoristiti priliku da ih pozovem'', rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Pozvat će i Vlada zainteresirane proizvođače da dostave ponude za borbene avione, o kojima se još uvijek sastanči.

"Vjerujem da ćemo to strateško pitanje riješiti do kraja mandata ove Vlade i da ćemo za nekoliko godina vidjeti borbeni avion na hrvatskom nebu", kazao je ministar obrane Damir Krstičević.

Dok se pokretnine kupuju, unovčiti nekretnine posao je ministra državne imovine. On će na teren nakon ljeta, popisati što država ima.

"Kroz svaku nekretninu proći što je stvarno stanje, jer ono što mi imamo zavedeno u evidenciji svih ovih godina i ono što je stvarno stanje, ne odgovara", rekao je ministar državne imovine Mario Banožić.

Bili krivi ili ne, ni Goranu Mariću ni Lovri Kuščeviću sigurno ne odgovara što se njihovom imovinom bavi povjerenstvo Nataše Novaković.

Još radi po starom, a pitanje je hoće li s novim zakonom ostati vezanih ruku. Do daljnjega neće propitivati premijerovu ulogu u lex Agrokor. Tražio je njezino izuzeće.

"Ja se neću sama izuzeti zato što mislim da za to nema potrebe'', komentirala je taj zahtjev Novaković.

Već u listopadu pred vukovarskim gradskim vijećem ponovno će biti odluka o ćirilici.

Čekaju li nas scene razbijanja ploča i na početku izborne godine, u kojoj će nam u posjet stići europski lideri?

Približavanjem kraja godine, finalizirat će se i pripreme hrvatskim predsjedanjem Europskom unijom. Procjenjuje se kako će nas taj posao stajati oko 70 milijuna eura. Preklopit će se to s još jednim izborima. Za predsjednika države. Barem kandidata neće nedostajati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene