Obavijesti Video Pretražite Navigacija
195 milijuna za izbore

Proračun za 2020.: Evo koliko država namjerava izdvojiti za mirovine, infrastrukturu, zdravstvo, policiju, avione...

Infrastruktura (Foto: Dnevnik.hr)
Infrastruktura (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Izbori (Foto: Dnevnik.hr) Izbori (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Obrazovanje (Foto: Dnevnik.hr) Obrazovanje (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Sigurnost (Foto: Dnevnik.hr) Sigurnost (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zdravstvo (Foto: Dnevnik.hr) Zdravstvo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +3 Stanogradnja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/8 >>
Vlada će idućeg tjedna prihvatiti i poslati zastupnicima na usvajanje svoj posljednji proračun u mandatu. Svi koji rade za državu dogodine će dobiti 6 posto veću plaću, za što je država osigurala milijardu i 200 milijuna kuna.

Država je osigurala milijardu i 200 milijuna kuna kako bi svi koji rade za državu dogodine dobili 6 posto veću plaću. Ipak, učitelji i dalje traže dodatnih 400 milijuna kuna. 

Sljedeće godine država će najviše izdvajati na mirovine. Predviđeno je 42,5 milijarde kuna.

Ulaže se i u infrastrukturu. Za pristupne ceste za Pelješki most predviđeno je 990 milijuna kuna, splitska obilaznica stajat će 2,4 milijarde, za koridor 5C (Osijek – Beli Manastir) izdvojit će se 595 milijuna kuna, a prvi dio Istarskog ipsilona stajat će 1,2 milijarde kuna.

U stanogradnji se 529 milijuna kuna ulaže u energetsku obnovu stambenih zgrada. Sa 114 milijuna kuna država će subvencionirati kredite, a za izgradnju POS-ovih stanova izdvojeno je 220 milijuna kuna.

Gradovi dobivaju dnevne bolnice

Što se tiče zdravstva, u Osijeku, Splitu, Šibeniku i Sisku grade se dnevne bolnice. Dovršenje bolnice u Puli stajat će 800 milijuna kuna, a početak gradnje u Rijeci 850 milijuna kuna. Još 10 milijuna kuna platit ćemo studiju izvedivosti dječje bolnice u zagrebačkom Blatu.

Za 226 milijuna kuna policija će dobiti novu opremu, a predsjedanje Europskom unijom Hrvatsku će stajati 50 milijuna kuna. Za granice i migracije izdvaja se 373 milijuna kuna te će se za 70 milijuna kuna nabaviti novi presretači za policiju.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Sastanak u Banskim dvorima Marić: "Povećanje od šest posto je maksimum koji Vlada može ponuditi sindikatima"

Pročitajte i ovo Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr) Polugodišnji izvještaj Kako stoje zagrebačke gradske tvrtke? Među tri koje posluju u plusu nalaze se i - Gradska groblja

Nabavka vojne eskadrile stajat će nas između 500 milijuna i dvije milijarde dolara. Prebacivanje inženjerske bojne u Vukovar stajat će između 20 i 30 milijuna kuna. Modernizacija dviju raketnih topovnjača stajat će 50 milijuna kuna, dok će zadarski aeromiting u svibnju stajati dva milijuna kuna.

Vlada planira obnoviti i 25 strukovnih škola, za što izdvaja 1,5 milijardu kuna, dok se za nagrade najboljim učiteljima predviđa šest milijuna kuna.

Za predsjedničke i parlamentarne izbore vladajući će pak odvojiti 195 milijuna kuna

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene