Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Mreže mladih Hrvatske

Što bi učinili mladi, da su ministri na jedan dan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što biste prvo napravili da ste ministar na jedan dan? Priliku da kažu što misle mladim je Zagrepčanima pružila Mreža mladih Hrvatske, obilježavajući tako početak međunarodne godine, onih na kojima svijet ostaje.

Humor je najbolji lijek, kažu, iako više od 900 tisuća mladih u Hrvatskoj nema puno razloga za smijeh, ali ni volje za promjenama. 'Mladi u Hrvatskoj danas svi imaju svoje brige, svi se bave svojim poslovima, i u biti znaju dosta samo prigovarati, ne žele poduzimati akcije, zato se moraju zaraziti aktivizmom i moraju se pridružiti ovakvim akcijama', kaže Nikola Pandurić iz Mreže mladih Hrvatske.

Pročitajte i ovo Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik" Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva

To su, ipak, danas u velikom broju propustili. Na pitanje - 'Imaju li mladi u Hrvatskoj budućnost?' najčešće su odgovarali oni koji toj skupini baš i ne pripadaju. Oni koji bi danas trebali biti najglasniji, spretno su izbjegavali sudjelovati. Je li riječ samo o žurbi ili općoj nezainteresiranosti, doznali smo lako... zanimalo nas je znaju li tko svakodnevno kroji našu sreću. Nisu znali nabrojati niti nekoliko ministara u Vladi.

'Pitanje je koliko je stvarni njihov interes jer je slika o politici koja je do sada bila građena u hrvatskom društvu je da je politika visoko korumpirana, da tamo mogu biti samo podobni i da tamo za mlade nema mjesta', ističe Pandurić. Zato je Mreža mladih Hrvatske svima koji su to htjeli dala priliku da predlože svoje ideje, ali i da na jedan dan postanu ministri. Jedan od sudionika tako je rekao kako bi svima dao visokoškolsko obrazovanje.

Jedna volonterka uvela bi seksualno obrazovanje u škole. Kad bi nedostatak seksualnog odgoja bio najveći problem, mogli bismo se smatrati sretnima. Na mladima je zato da se pokrenu i tako daju jasan odgovor na pitanje o svojoj budućnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene