Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U dubrovačkoj luci jutros je bilo opsadno stanje. Na sreću nije prijetila prava opasnost.


Održana je vježba kojom se provjeravala spremnost žurnih lučkih službi u slučaju terorističkog napada na neki od brojnih kruzera koji svakodnevno uplovljavaju u Dubrovnik.

Vezani članci Domagoj Mikić na Markovu trgu Nakon deset mjeseci složen mozaik bezumnog čina na Markovu trgu, barikade i dalje ostaju: "Motiv napada još uvijek nije poznat" Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama''

Svjetske sigurnosne službe velike putničke brodove smatraju potencijalnom metom terorista pa su ovakve vježbe posljednjih godina postale praksa. Dubrovnik je ovaj put odgovorio izazovu.

>> Dubrovnik: Kruzerima samo danas stiglo gotovo 13.000 turista

'Svrha ovakvih vježbi je da se svaka prijetnja luci, brodu, osobama na brodu shvati ozbiljno. Da se sve službe koje su odgovorne za provođenje mjera mobiliziraju', rekao je Dario Barbarić, koordinator za sigurnost pri Lučkoj upravi Dubrovnik.

'Putnici su bili na kopnu i nadam se trošili novac u Dubrovniku. Uživaju doći u ovaj fantastičan grad. Terorističku prijetnju nisu osjetili, što je naravno dobro', rekao je David Box, kapetan putničkog broda 'Adonia'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook