Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriveni detalji

Stjepo Bartulica objavio novu imovinsku karticu

Stjepo Bartulica
Stjepo Bartulica Darko Tomas/Cropix
Aktualno Galerija Stjepo Bartulica Stjepo Bartulica Foto: Darko Tomas/Cropix Stjepo i Božica Bartulica Stjepo i Božica Bartulica Foto: Facebook/Stjepo Bartulica Otok Prvić - 1 Otok Prvić - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Stjepo Bartulica Galerija 1/4 >>
Novi europarlamentarac Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta upisao je nove prihode, ali i novi kredit.

Nakon što je njegova prva imovinska kartica izazvala lavine reakcija u javnosti jer se po njoj moglo zaključiti da, nakon što otplati sve krediteStephenu Nikoli Bartulici i njegovoj obitelji za život ostane tek 38 eura, europarlamentarac iz redova Domovinskog pokreta sada je objavio novu karticu.

U Hrvatskom saboru Bartulica, naveo je to u novoj kartici, zarađuje neto iznos od 2459,66 eura, a još 50 eura ima prihod od imovine i imovinskih prava. Za poslove međunarodnog tajnika stranke Domovinski pokret mu mjesečno isplaćuje 398 eura, a dobiva još 199 eura mjesečno, što je upisao kao primitke koji se ne smatraju dohotkom i na koje se ne plaća porez.

Supruga Stjepe Bartulica zaposlena je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, ali je na dopustu zbog njege djeteta s teškoćama u razvoju. No, ona mjesečno dobije 551 eura, i to su također primici koji se ne smatraju dohotkom i na koje se ne plaća porez.

U prvoj imovinskoj kartici koju je predao Bartulica bio je upisan jedan kredit, a sada su dva. U oba slučaja radi se o istom iznosu od 270.000 eura i oba su u Zagrebačkoj banci. Za prvi kredit Bartulica mjesečno plaća ratu od 1211 eura, a za drugi, koji je odobren uz sudužnika, 2351,43 eura. U imovinskoj kartici vidljiva je i pozajmica od Vjekoslava Gucića od 30.000 eura, koju Bartulica treba otplatiti do 10. travnja iduće godine.

Pročitajte i ovo Vatrena kugla Neočekivano VIDEO Jedna od najjačih vojski svijeta vratila se srednjovjekovnom oružju

Nekretnine i auti obitelji Bartulica

Osim stana u Zagrebu od 117 kvadrata koji vrijedi 500.000 eura i oranice u Dugom Selu koja se cijeni na 50.000 eura, Bartulica je u novoj imovinskoj kartici dodao i kuću u mjestu Prvić Šepurine koja vrijedi 270.000 eura. U istom mjestu Bartulica u vlasništvu ima i šupu vrijednu 20.000 eura te dva vrta od kojih je svaki vrijedan 5000 eura.

Obitelj Bartulica ima i dva automobila. Supruga vozi Opela iz 2010. godine koji vrijedi 1200 eura, a Stjepo Opel iz 2020. vrijedan 8000 eura.

Unatoč novim prihodima, obitelj Bartulica u kojoj je i četvero djece, teško bi preživjela mjesec bez pomoći, kako je sam istaknuo, Stjepine majke jer kada plate dva kredita, za život im ostane tek nešto više od 95 eura. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene