Stjepan Adanić
Stjepan Adanić Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Nakon provedenog javnog natječaja, nadzorni odbor JANAF-a danas je donio odluku o imenovanju Stjepana Adanića za predsjednika Uprave. Mandat će mu trajati četiri godine.


"Iza nas je uspješno nadvladano složeno razdoblje u JANAF-u suočeno s teškom reputacijskom i poslovnom krizom. Nakon rekordne 2020. poslovne godine, i u ovoj 2021. godini nastavili smo s ostvarivanjem iznimnih poslovnih rezultata. Tijekom proteklih godinu dana zadržali smo postojeće partnere i proširili njihov krug, a redom je riječ o iznimno uglednim svjetskim integriranim naftnim kompanijama i trgovcima naftom", rekao je Adanić.

Vezani članci Privođenje Dragana Kovačevića JANAF se pohvalio novim sustavom za suzbijanje podmićivanja, a njihovog bivšeg šefa tereti se za primanje mita od 1,9 milijuna kuna: "Kovačević je prošlost" Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek u Saboru - 1 Hrvoj Šipek: "Nije bilo curenja informacija, Jelenić nije dokazao da više nije mason"

Dodaje kako su svi zaposlenici JANAF-a predanim radom doprinijeli rekordnim poslovnim rezultatima.

"Kvalitetnim upravljačkim odlukama, dobrim odabirom strategije poslovanja i ulaganjem u odnose s partnerima, JANAF je dokazao kako je stabilna i sigurna kompanija te je zajamčena dugoročna održivost poslovanja", dodao je. 

"Uvjeren sam da smo započeli novo razdoblje za JANAF u kojem ćemo diverzificirati poslovanje prema zelenoj ekonomiji i niskougljičnoj energetskoj tranziciji, osigurati dugoročnu održivost, dokazati nultu stopu toleranciju na korupciju te potvrditi našu ključnu stratešku ulogu u energetskoj opstojnosti Republike Hrvatske", izjavio je Adanić povodom imenovanja poručivši kako će zajednički sa članom Uprave Vladislavom Veselicom nastaviti s radom na rastu i razvoju kompanije na dobrobit svih zaposlenika i vlasnika kompanije.

Pregovarao o ratnim zarobljenicima

Mr.sc. Stjepan Adanić rođen je 1959. u Loboru. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 1983. godine, a na istom je fakultetu završio postdiplomski studij 2012. godine. Hrvatski je branitelj i ima čin brigadnog generala Hrvatske vojske. Istaknuo se kao ratni gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. i predsjednik Kriznog štaba 1991., kad je ostvarena jedna od prvih hrvatskih ratnih pobjeda i predaja 32. korpusa JNA.

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman imenovao ga je 1991. pomoćnikom ministra obrane i pročelnikom Vojnog kabineta predsjednika RH. Bio je glavni pregovarač o odlasku JNA iz Zagreba i Republike Hrvatske, a kasnije i glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika, kad je sudjelovao u oslobađanju 2500 ljudi iz srbijanskih koncentracijskih logora. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelj i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. U JANAF-u d.d. je od 1998. godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju