Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojna vježba

ŠTIT 15: Hrvatski i slovenski vojnici pokazali svoju moć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 600 hrvatskih i 70 slovenskih vojnika sudjelovalo je u petak na vojnom poligonu rta Kamenjak u Premanturi na međunarodnoj vojnoj vježbi "Štit 2015", kojom se pokazivala uvježbanost i osposobljenost protuzračne obrane Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske ratne mornarice, te suradnja sa slovenskim vojnim postrojbama.

Riječ je o ispitno školskim gađanjima u kojem borbena oklopna vozila Protuzračne obrane topničkim sustavima prate metu, koju na sajli dugoj 1100 metara vuče zrakoplov MIG-21 pri brzini od oko 500 kilometara na sat, a koju su gađali na vježbi.

Pročitajte i ovo Tihomir Kundid Tihomir Kundid Novi šef Hrvatske vojske dobio podršku Odbora za obranu Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović iz Munchena U sjeni smrti Navaljnog: "U Hrvatskoj su svima puna usta sigurnosti, a jedno nitko ne spominje"

Tijekom vježbe "Štit 15" raketne postrojbe PZO-a provele su bojna gađanja na imitatore zračnih ciljeva, dok su topničke postrojbe gađale metu koju vuče MiG-21 na vojnom poligonu rta Kamenjak kod Premanture.

"Cilj ove vježbe je prvenstveno da se između naše dvije vojske stvori jedna kompatibilnost djelovanja i da koristimo iste standardne operativne postupke", kazao je nakon vježbe zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH Dragutin Repinc, dok je pukovnik Miljan Žurman iz slovenskih vojnih snaga ustvrdio kako je skupno djelovanje zapravo dio racionalizacije.

"Uz ove bojne aktivnosti imamo i zajedničku logistiku, te zajedničku bazu, pa su time obje vojske prepolovile troškove", poručio je pukovnik Žurman. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene