Voditelj TJ Delnice iz HAC-a Valentin Crljenko kaže da su spremni za snijeg. Vozila su raspoređena po autocesti i djelatnici su spremni bacati sol čim počne promjena vremena.

Galerija


Sjevernu i gorsku Hrvatsku zabijelio je prvi snijeg. Zahladnjenje je najprije stiglo u Koprivnicu i Varaždin, a tijekom poslijepodneva zabijelio se i Gorski kotar. Unatoč snježnom pokrivaču problema u cestovnom prometu nije bilo.

Vezani članci Ljetni pljusak, ilustracija Nestabilnom vremenu još nije kraj: Upozorenja za cijelu zemlju, u petak moguće snažno nevrijeme Kiša u gradu Na kopnu mogući pljuskovi s grmljavinom, ali to nije jedina loša vijest za dane koji nam dolaze

Diljem obale tijekom dana padala je kiša u kombinaciji s jugom što je uzrokovalo prekide u pomorskom prometu. Za veći dio Hrvatske na snazi je narančasti meteoalarm dok je za podvelebitski kanal izdano crveno upozorenje.

"U prekidu su nam dvije katamaranske linije. Što se tiče sutrašnjeg dana, vidjet ćemo po prognozi no očekujemo neke prekide u katamaranskom prometu", rekla je Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

"Mi smo na cesti, naša vozila su raspoređena po autocesti na pozicijama i dočim počne promjena vremena mi bacamo preventivno sol", kaže Valentin Crljenko, voditelj TJ Delnice iz HAC-a. 

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC27 i DC50 preko Obrovca i Gračaca), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, javlja HAK i poziva vozače na oprez te ističe da je zimska oprema obavezna zbog zimskih uvjeta.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I.skupina) na: autocesti A7 čvora Draga-čvor Šmrika LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina) na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj-Karlobag.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr