Stipe Mesić i Miro Bulj
Stipe Mesić i Miro Bulj Foto: DNEVNIK.hr/Pixsell

Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić podnio je protiv Mostovca tužbu zbog povrede časti i ugleda.


Stipe Mesić podnio je u svibnju ove godine Općinskom građanskom sudu u Zagrebu tužbu protiv Mostovca Mire Bulja zbog povrede časti i ugleda, potvrdio je za DNEVNIK.hr Mesićev odvjetnik Čedo Prodanović.

Vezani članci Prosvjed na Pločastom mostu u Civljanima - 1 Održan novi prosvjed kraj Pločastog mosta na Cetini: "Ovdje će sve samo uništiti" Grafit kod Kovačevićeva kluba - 2 Na šanku brojač novca?!? Ministar Butković potvrdio da je dva puta bio u Klubu. Mesić priznao da je bio i usred korone, ali...

Bivši hrvatski predsjednik tužio je Bulja zbog objave na Facebooku u kojoj je Mostov saborski zastupnik napisao da je Stipe Mesić ''elementarna nepogoda za Hrvatsku i klevetnik naše države''.

''Most mu je ukinuo ured da spriječimo Mesića da nastavi sa svojim klevetama, ali on se očito ne da. A sad bi za svoju klevetničku propagandu htio još novca od Hrvatske. Mesićev jedini cilj je dočepati se državne kese. Poručujem Mesiću neka odštetu traži u Finskoj, ako tamo smije otputovati'', napisao je Bulj 27. veljače 2019. godine. 

Stipe Mesić je elementarna nepogoda za Hrvatsku i klevetnik naše države. Most mu je ukinuo ured da spriječimo Mesića da...

Posted by Miro Bulj on Wednesday, February 27, 2019

Osim spornog Facebook statusa, u tužbi Mesić kao spornu navodi i Buljev komentar u Dnevniku Nove TV kada je komentirao tužbu Stipe Mesića protiv Hrvatske. Tada je izgovorio slično što je i napisao na Facebooku: "Stipe Mesić je elementarna nepogoda naše Hrvatske. Njemu je očito cilj doći do državne kese kao i do sada. Međutim, ja bih mu poručio da ode u Finsku tražiti odštetu, ako smije otići".

Prodanović kaže da Mesić traži novčanu naknadu u iznosu između 25 i 30.000 kuna te da će, ukoliko sud presudi u njegovu korist, cijeli iznos donirati u humanitarne svrhe.