Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upaljeni alarmi

DHMZ izdao upozorenje za toplinski val: Stiglo pakleno vrijeme, a uskoro nam dolazi promjena

DHMZ je objavio prognozu za vikend.

Vikend će u cijeloj zemlji biti u znaku vrućina, a danas i sutra se u dijelovima zemlje očekuje i preko 35 Celzijevih stupnjeva. Osim toga, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je da u nedjelju stiže saharski pijesak.

DHMZ je izdao žuto i narančasto upozorenje za toplinske valove za vikend i ponedjeljak, a najgore će biti sutra. Žuti alarm na snazi je za cijelu Hrvatsku, dok je za Dalmaciju na snazi narančasto upozorenje.

Danas će vrijeme biti sunčano, ponegdje će biti male i umjerene naoblake, a najviša dnevna temperatura iznosit će između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva. Puhat će uglavnom slab, ponegdje umjeren južni i jugozapadni, na otvorenom moru i sjeverozapadni.

Toplinski val, ilustracija Upozorenje DHMZ-a na toplinski val Foto: DHMZ

U nedjelju će također biti pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne će ponegdje u unutrašnjosti doći do umjerenog i jakog razvoj oblaka, uz mogućnost za poneki lokalni pljusak, uglavnom u Slavoniji.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, a na istoku jugoistočnjak. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo, mjestimice moguće jako. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od 16 do 21, na Jadranu između 21 i 26, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 stupnjava.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević novi projekti u metropoli FOTO U Zagrebu će se graditi još tri mosta, pogledajte lokacije

Međutim, već početkom tjedan doći će do promjene: u prvoj polovici će i na kopnu i na moru vrijeme nestabilno uz povremene pljuskove, moguće praćene grmljavinom, uz koje će i na Jadranu tih dana biti manje vruće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene