Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša diljem zemlje

Stiglo nam je pogoršanje vremena, temperatura zraka u padu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiglo nam je pogoršanje vremena: kiša, pljuskovi i grmljavina tijekom noći zahvatili su zapadne krajeve, a proširili su se i na ostatak zemlje.

Umjereno je do pretežno oblačno s kišom diljem zemlje, ponegdje i obilnijom te grmljavinskim pljuskovima koji osobito na Jadranu mogu biti izraženiji.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Ilustracija Zimsko vrijeme Stiže novi snijeg: Izdana upozorenja za dio Hrvatske

Poslijepodne se na zapadu očekuje smirivanje i djelomično razvedravanje. Zapuhat će umjeren, mjestimice na udare i jak sjeverac.

Na Jadranu u početku umjereno jugo, popodne u okretanju na jaku buru s olujnim udarima. 

S ovom promjenom stiže i hladniji zrak sa sjevera, tako da je i osjetno svježije: u većini krajeva i desetak stupnjeva. U unutrašnjosti od 19 ujutro i prijepodne do 14 krajem dana, na Jadranu od 25 prijepodne do 18 °C krajem dana.

Već poslijepodne u ponedjeljak sa zapada stiže postupno smirivanje, bit će manje kiše, a i naoblaka će se djelomice kidati. Zapuhat će umjeren, na udare i jak sjeverac. Sredinom dana očekuje se blizu 20 stupnjeva, no kasnije će još zahladnjeti. Glavninu oborine ovdje očekujemo prijepodne.

A u Slavoniji nešto kasnije, od sredine dana. I na istoku pri tom može biti obilnije kiše. Puhat će sjeverac i sjeverozapadnjak, mjerit će se dvadesetak stupnjeva, no kao i na zapadu, prema večeri, hladnije.

I u gorju i na sjevernom Jadranu idućih sati stiže noablačenje, nakon čega će biti kiše, možda i obilnije te izraženijih pljuskova i grmljavine.

Ni Dalmaciju ne zaobilazi pogoršanje vremena. Kiša i pljuskovi, prvo na sjevernom dijelu, a zatim i drugdje. Može biti i jačeg grmljavinskog nevremena. Umjereno jugo, poslijepodne će okretati na jaku buru s olujnim udarima. Temperatura, od 22 na sjeveru do 26 stupnjeva na jugu Dalmacije.

Premda će se nestabilno zadržati do sredine tjedna, najviše se kiše očekujemo tijekom ponedjeljka. Toplije i sunčanije, ponovno od srijede.

I u utorak će još biti promjenjivo oblačno, povremenu uz malo kiše: češće u gorju. Stabilnije, sunčanije i ponovno toplije, čeka nas od sredine tjedna.

I na Jadranu će idućih dana biti više sunca nego danas, no neće biti stabilno. Do četvrtka će puhati umjerena i jaka bura, a moglo bi biti i pokojeg pljuska: uglavnom u Dalmaciji. I ovdje od srijede opet toplije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene