Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla zima

Orkanska bura zatvorila prometnice, vjetar srušio kamion, kamere snimile prvi snijeg na Dinari i Zavižanu

Bura stvara probleme (Foto: Jasminko Herceg/Crometeo) - 1
Bura stvara probleme (Foto: Jasminko Herceg/Crometeo) - 1 Foto: Jasminko Herceg/Crometeo
Na Dinari je jutros zabilježeno 0 stupnjeva, a pao je i prvi snijeg. Orkanski vjetar puše i brže od 150 kilometara na sat.

Hrvatska se i u četvrtak bori s niskim temperaturama, vjetrom i padalinama. Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za područje Kvarnera. 

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara Slika nije dostupna Ne vozi trajekt Makarska-Sumartin Jaka bura u primorju, snijeg na Biokovu

Portal Crometeo piše kako je na Dinari zabilježeno 0 stupnjeva, a pao je i prvi ovogodišnji snijeg. Snijeg je pao i na Zavižanu.

 

 

U Podvelebitskom kanalu i na Pagu puše olujna bura s orkanskim udarima. Na Krčkom mostu do 11 sati vjetar je puhao 144 km/h, a u okolici Senja udari vjetra bili su i od 158 km/h, piše Crometeo.

HAK javlja kako su zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Posedarje i Sveti Rok, državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački te Paški most. 

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice te Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene