Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je podigla plaće ravnatelja i zamjenika triju državnih agencija na razinu plaća zamjenika i pomoćnika ministara, te pokrenula postupak sklapanja sporazuma s Djevičanskim otocima kako bi se i u hrvatsku blagajnu slio koji novčić naših državljana, koji štede u toj 'poreznoj oazi'.


Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić pojasnio je ovu povišicu 'potrebom da se bolje plate dužnosnici koji preuzimaju veliku odgovornost u poslu koji obavljaju', rekao je.

Vezani članci Predrag Štromar (FOTO: Screenshot/Dnevnik.hr) Štromar otkrio boji li se koronavirusa, komentirao i karneval u Imotskom: ''Predlažem da spaljuju mene...'' Sjednica Vlade Premijer ponovno pozvao građane da ne stvaraju zalihe hrane: ''Nema razloga za šopingiranje, živite normalno''

>>Slamka spasa za Croatia Airlines: 80 milijuna kuna duga unosi se u temeljni kapital CA

Netto plaću u najvišem iznosu od oko 15.000 kuna sada će imati ravnatelj i zamjenik ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost, Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG).

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i odluke o pokretanju postupka sklapanja sporazuma o oporezivanju dohotka od štednje s tri tzv. porezne oaze, odnosno s Djevičanskim otocima, britanskim prekomorskim teritorijem Monserrat i otokom Jersey. Riječ je, kazao je zamjenik ministra financija Boris Lalovac, o sporazumima koji će omogućiti razmjenu informacija o prihodima od kamata na štednju na tim područjima, a koji će omogućiti izbjegavanje porezne evazije.

Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti je pak današnjom odlukom Vlade u vlasništvo preneseno šest stanova u Zagrebu, ukupne vrijednosti od oko 4,7 milijuna kuna, a temeljem odluke Ustavnog suda iz 2010. godine o otklanjanju posljedica povrede ustavnog prava vlasništva HAZU-a.

Uz ostalo, Vlada je danas prihvatila i izvješće o kvaliteti zraka, koje pokazuje da je u Hrvatskoj od 2008. do 2011. zabilježen trend smanjenja onečišćenja zraka te da je kvaliteta zraka uglavnom zadovoljavajuća, osim u pojedinim urbanim i industrijskim područjima, npr. u Zagrebu i Rijeci zbog prometa, Sisku i Rijeci zbog prerade nafte, a u Slavonsko Brodu zbog utjecaja rafinerije iz Bosanskog Broda. (HINA)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook