Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upaljeni i meteoalarmi

Stiglo pogoršanje vremena, slijedi razvedravanje, a onda novi šok

Ilustracija
Ilustracija Josip Moler / CROPIX, DHMZ
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Josip Moler / CROPIX, DHMZ Ilustracija Ilustracija Foto: Josip Moler/Cropix Promjena vremena Promjena vremena Foto: Damjan Tadic/Cropix +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Najavljena promjena vremena zahvatila je Hrvatsku. Pada kiša, a moguća je i grmljavina.

Prijepodne će u većem dijelu zemlje biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a lokalno je moguća i grmljavina. Popodne slijedi postupan prestanak oborine i razvedravanje sa zapada, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Uglavnom suho zadržat će se na jugu zemlje, gdje će biti i najsunčanije.

Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni, a popodne će u većem dijelu unutrašnjosti okrenuti na jugozapadni. Na Jadranu će većinom umjeren jugozapadnjak i jugo postupno okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 12 do 17 u unutrašnjosti te između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva duž obale.

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja prognozirao je toplije vrijeme u nedjelju, no potom još jedno zahladnjenje rezervirano je za prvu polovicu i sredinu sljedećeg tjedna

"Razlog prvom pogoršanju, ovom u subotu, hladna je fronta koja će nas okrznuti u prvom dijelu dana, no ubrzo stiže i novi poremećaj s Atlantika podržan dubokom dolinom u višim slojevima atmosfere. Početak sljedećeg tjedna uz oborine donijet će i osjetno zahladnjenje.

U nedjelju ujutro očekuje nas barem djelomice sunčano vrijeme, no tijekom dana ipak će se skupljati oblaci, a prema večeri na zapadu raste i mogućnost za kišu. U noći na ponedjeljak i u ponedjeljak prijepodne kiše će biti gotovo posvuda, a lokalno bi mogla biti i obilnija, praćena grmljavinom. Zatim slijedi postupno smirivanje i razvedravanje, iako pokojeg pljuska još može biti i u utorak. Okretanjem vjetra na jak sjeverni osjetno će osvježiti.

U Dalmaciji će u nedjelju biti sunčano, dok će na sjeveru biti više oblaka, osobito krajem dana kad stiže i kiša. U noći na ponedjeljak kiše će biti i na jugu. Lokalno su pritom mogući i obilniji pljuskovi te grmljavina. Puhat će jugo, u ponedjeljak u okretanju na buru i tramontanu. S burom će u utorak biti sunčano, ali i svježije, glasi vremenska prognoza.

 

Ilustracija Ilustracija Foto: DHMZ

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene