Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seksizam, šovinizam...

Nakon ozbiljnih optužbi: Stigao nalaz inspekcije o stanju u jednoj zagrebačkoj bolnici

Aktualno Galerija KB Dubrava - 4 KB Dubrava - 4 Foto: DNEVNIK.hr KB Dubrava - 3 KB Dubrava - 3 Foto: DNEVNIK.hr KB Dubrava - 2 KB Dubrava - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 KB Dubrava - 1 Galerija 1/4 >>
Stigao je nalaz inspekcije Ministarstva rada koja je postupala po anonimnoj predstavci na račun rada nekih klinika u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Inspekcija Ministarstva rada nije pronašla ništa što je navedeno u anonimnom pismu u kojem su iznesene optužbe na račun zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava. Ministarstvo je od KB-a zatražilo očitovanje, a obavljeni su i razgovori s liječnicima.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ministarstvo zdravstva je zatražilo očitovanje KB Dubrava u kojem je, temeljem uvida u medicinsku dokumentaciju i poslovnu dokumentaciju Kliničke bolnice Dubrava te obavljenim razgovorima s liječnicima Klinike za kirurgiju i Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu u spomenutoj zdravstvenoj ustanovi, zaključeno da broj kreveta u Odjelima za intenzivnu medicinu ispunjava uvjete propisane Pravilnikom o normativima i standardima za obavljanje zdravstvene djelatnosti.

U slučaju Klinike za kirurgiju, zadovoljeni su svi standardi u tehničkom, kadrovskom i stručnom smislu. Sve ustrojstvene jedinice Kliničke bolnice Dubrava rade u punom opsegu s kadrovskom popunjenošću s ispravnom opremom koja osigurava redovito obavljanje svih radnih zadaća.

Uvidom u izuzete povijesti bolesti pacijenata torakalne kirurgije vidljivo je da je medicinska dokumentacija vođena uredno, pacijenti su zbrinuti na primjeren način te u dobrom općem stanju otpušteni na kućno liječenje.

Vezano uz mortalitet u Odjelu torakalne kirurgije, tijekom trogodišnjeg razdoblja stopa smrtnosti kreće se ispod prosječnih vrijednosti te ne možemo govoriti o povećanoj stopi smrtnosti.

U odnosu na anonimni tekst o seksizmu i šovinizmu, na kirurškoj klinici u Kliničkoj bolnici Dubrava, Povjerenstvo za unutarnji nadzor provelo je postupak u kojem je zatražilo očitovanja te je zaključilo kako u ovom trenutku, prema dostupnim informacijama, nema osnove za daljnje postupanje protiv liječnika", priopćili su iz Ministarstva zdravstva.

Pročitajte i ovo Inspekcijski nadzor - 1 "Jel' ovu netko je*e?" Teške optužbe na račun liječnika u bolnici Dubrava! Dnevnik Nove TV u posjedu anonimne prijave: Spominju se štakori i alkohol, ali i seksizam

Podsjetimo, u pismu koje je potpisano s "Kirurzi KB Dubrava" govori se o lošem vođenju pojedinih odjela, nezakonitom deficitu osoblja kao i dotrajaloj i neadekvatnoj opremi te neetičkom i seksističkom ponašanju pojedinih liječnika.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene