Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žao mu je zbog suradnje s Mostom

Stier kontra Plenkovića: Najpoštenije bi bilo ići na nove izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier izrazio je u utorak žaljenje zbog raskida koalicije s Mostom te dodao da se on u stranci zauzimao za nove izbore nakon što je ta suradnja okončana.

"Ja sam gradio koaliciju između HDZ-a i Mosta i meni je doista žao što ona nije uspjela. Imali smo raspravu i na predsjedništvu HDZ-a i naravno kao i u svakoj demokatskoj stranci postoji pluralnost različitih viđenja. Ja sam iznio svoje viđenje i smatram da bi u takvoj situaciji najpoštenije bilo ići na nove izbore", rekao je Davor Ivo Stier, koji je u utorak sudjelovao na ministarskom sastanku EU-a u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier Bitka za HDZ Kovač, Stier i Penava krenuli oštro: "Kad mi pobijedimo, neće više biti faraona, ni Josipa Broza Tita u HDZ-u" Dan grada Dubrovnika Fešta u Dubrovniku Stigli i Kovač, Stier i Penava: Državni vrh na proslavi blagdana svetog Vlaha

Stier je dodao kako su se u nastaloj situaciji "morali uzeti u obzir i ona razmatranja koja se naglašavala da je Hrvatska i 2015. i 2016. imale izbore te se stoga napravio kompromisni zaključak da se prvo pokuša vidjeti može li se imati nova većina u Saboru, ali i spremnst HDZ-a da ide na izbore".

Stier je prvi put komentirao nastalu situaciju nakon raskida koalicije HDZ-a i Mosta.

Istaknuo je da je sada prioritet lokalni zbori, na kojima očekuje dobar rezultat svoje stranke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene